Mlađi pioniri Rijeke pobjednici 28. izdanja Memorijalnog turnira Bruno Ban

Ponedjeljak, 10. lipnja 2024. 12:37 Napisao/la  SC

Nogometaši Rijeke u finalu su pobjedili  NK Grbci 2000 rezultatom 2:0, Luka Blašković proglašen je najboljim igračem, a Matija Grahovac najboljim vratarem

Mlađi pioniri Rijeke
Mlađi pioniri Rijeke Foto: HNK Rijeka

Mlađi pioniri Rijeke, igrači rođeni 2012. godine, pobjednici su 28. Memorijala Bruno Ban, tradicionalnog nogometnog turnira kojim Nogometni klub Rječina u Dražicama njeguje uspomenu na jedan prerano ugašeni mladi život.

Bruno Ban bio je daroviti nogometaš Rječine, koji je tragično preminuo 1995. godine, u njegovu čast svake se godine u Dražicama okuplja nogometna mladost iz čitave Hrvatske, ove godine turnir se igrao za uzrast igrača rođenih 2011. godine.

Nogometaši Rijeke u finalu su pobjedili  NK Grbci 2000 rezultatom 2:0, u skupini su bili bolji od Naprijeda (10:0) i Rječine (3:2), remizirali su s Grobničanom (0:0), a na putu do finala pobijedili su Lokomotivu (1:0) i Orijent (2:0).

Luka Blašković proglašen je najboljim igračem turnira, a Matija Grahovac izabran je za najboljeg vratara, titula najboljeg strijelca pripala je Arbnoru Cocaju, mladi nogometaš Rječine postigao je osam pogodaka.

Za Rijeku su nastupili: Mihael Šolić, Sven Sviličić Kraš, Petar Husanović, Dario Petković, Matija Grahovac, Teodor Zvekić, Luka Milošević, Luka Vujnović, Luka Blašković, Petar Perhat, Karlo Blečić, Andi Žakula, Moris Dundara, Jan Markiš, Luka Milošević, Mihael Smajla, Filip Milijević, Andi Peček, Noa Emanuel Golik, Andrej Šarlija. Treneri: Đulio Staver i Damir Demo.

OVDJE  pogledajte sve rezultate ovogodišnjeg turnira, kao i dosadašnje pobjednike.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.