Veterani Halubjana ostvarili najveći uspjeh na jednom državnom prvenstvu

Nedjelja, 29. rujna 2019. 14:42 Napisao  I. V.

U finalu državnog prvenstva Halubjan doživio poraz (0:2) od zagrebačke Lokomotive predvođene Jerkom Lekom i Marijom Jozićem

Drugi u Hrvatskoj...
Drugi u Hrvatskoj...

Veterani Halubjana osvojili su drugo mjesto u završnici državnog prvenstva koje je u nedjelju završilo u Poreču.

U finalu Halubjan je doživio poraz (0:2) od zagrebačke Lokomotive predvođene Jerkom Lekom i Marijom Jozićem.

- Da nam Mrvčić nije isključen odmah na početku utakmice, ne znam kako bi završilo. Nama je Mrvčić bio glavni igrač, a ozlijedio se i Urukalo, kaže voditelj veterana Halubjana Mihael Majetić.

U završnici državnog prvenstva sudjelovalo je 26 momčadi, odigrane su ukupno 42 utakmice.

Halubjan je u skupini pobijedio Siget (2:1) i odigrao neodlučeno protiv Standarda (3:3) iz Slavonije.

U osmini finala Halubjan je pobijedio Moslavinu (6:0), u četvrtfinalu ostvario je pobjedu protiv momčadi Garić (2:1), u polufinalu bio je bolji od Pazinke-Pazin (2:1):

- Ostvarili smo stvarno veliki uspjeh, ovdje su igrale najbolje momčadi iz cijele Hrvatske, dosta je poznatih igrača igralo. Za nas je to veliki doživljaj i uspjeh. Moram reći da sam očekivao da ćemo nešto više napraviti jer su igrali nešto mlađi igrači, Šanjug, Simčić, Raspor, Tokić... Svi su oni prema godinama na donjoj granici veterana, velika su pojačanja, govori Majetić.

Veterani Halubjana ostvarili su najveći uspjeh u povijesti županijskog nogometa u završnici jednog državnog prvenstva čime su opravdali titulu prvaka koja je postala sporna nakon što veterani Opatije nisu razigravali za prvaka, jer su za zelenim stolom izgubili tri utakmice:

- Ne sjećam se je li neki naš županijski prvak igrao polufinale, ali finale nitko iz naše županije nije  igrao prije nas. Ne znam hoće li kolege iz Opatije biti zadovoljni, ali mislim da je ovo prije svega uspjeh županijskog nogometa, zaključuje Majetić.

HALUBJAN: Sergo, Kamenar, Laginja, Balenović, Urukalo, Sušanj, Tokić, Šanjug, Raspor, Režić, Štemberger, Markanović, Vrljić, Simčić, Ratković, Džido, Mrvčić

Najbolji igrač: Jerko Leko (Lokomotiva)
Najbolji strijelac: Dalibor Vale (Pazinka-Pazin) 8 golova
Najbolji vratar: Mario Jozić (Lokomotiva)

 

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT