POVJERENIK ODGOVORIO OPATIJI

Netko se zafrkava ili omalovažava klubove i mene osobno

Subota, 01. lipnja 2019. 11:19 Napisao/la  SC

Trudim se prema svima biti maksimalno korektan, piše Milan Rukavina

Netko se zafrkava ili omalovažava klubove i mene osobno

 

Predsjednik Opatije Robert Perčić poslao je službeni dopis naon što je povjerenik za natjecanje Milan Rukavima tri neodigrane utakmice veterana Opatije registriao u korist njihovim protivnika čime je Opatija ostala bez plasmana u razigavanje za prvaka.

Evo Perčićeva dopisa:

Poštovani,

Kao što i sami znate, veteranska ekipa NK Opatija ima više od nekoliko zaostalih utakmica tekućeg veteranskog prvenstva.

Neke od utakmica bile su odgođene na zahtjev naših protivnika a neke na naš zahtjev zbog nemogućnosti organizacije utakmice u Opatiji zbog lošeg vremena.

NK Opatija ima izazova sa stanjem terena te nam je svima u interesu da se teren dodatno ne opterećuje i uništava.

Pošto je sa vaše strane dan ultimatum vezano za rok odigravanja zaostalih utakmica a naš prijedlog rasporeda utakmica nije prihvaćen sa vaše strane uz opasku - "utakmice će se registrirati po službenoj dužnosti" ovim vas putem molim da nam službeno javite što se točno podrazumijeva pot time i to utakmicu po utakmicu.

Osobno ne vidim ni jedan dobar razlog zašto se sve mora završiti do 4/6 osim onog da ste vi to tako zamislili.

Isto tako iz neslužbenih izvora saznajemo da su suci za polufinalnu utakmicu Novi list – Krk već određeni što znači da je po vašioj kalkulaciji ekipa Novog lista zauzela prvo mjesto u našoj skupini pa vas molim da nam pošaljete vaše „rezultate po službenoj dužnosti“.

Jako smo razčarani vašim stavom i stavom saveza prema veteranskoj ligi pošto se ponašate kao da klubovi (pa i oni veteranski) postoje zbog saveza a zaboravljate da je savez formiran zbog klubova – a ne klubovi radi saveza.

Dobro ćemo razmisliti vezano za sudjelovanje u ovoj i ovako vođenoj lige veterana ubuduće a sad vas još jednom lijepo molim da nam javite:
- rezultate po službenoj dužnosti sa kojima mislite registrirati naše i ostale neodigrane utakmice
- po kojoj računici je formiran završni poredak klubova, stoji u dopisu predsjednika Opatije.

Milan Rukavina odgovorio je predsjedniku Opatije sljedećim dopisom:

Obrazložit ću Vam ukratko stav Komisije za veteranski nogomet NS PGŽ, a također dati i svoje viđenje vezano za Vaše primjedbe na registracije utakmica. 

Komisija za veteranski nogomet održala je dana 30.05 2019. godine u 18,30 sati sastanak vezano za održavanje završnice prvenstva veterana, te jednoglasno donijela odluku da se završnica odigra prema planu koji je objavljen u Službenim glasilima.

Kako jedino NK Opatija od prve objave 10. 05. 2019. do 30. 05. 2019. godine nije odigrala nijednu zaostalu utakmicu, NK Halubjan dvije i NK Novi List jednu utakmicu, odlučeno je da se sve neodigrane utakmice klubova u borbi za vrh tablice, u kojima su klubovi bili domaćini (domaćin je dužan osigurati teren za igru) registriraju se po službenoj dužnosti u korist suparničkog – gostujućeg kluba.

Također je odlučeno da bi odgoda odigravanja završnice za 10 do 15 dana bila nekorektna prema klubovima skupine B koji su na vrijeme osigurali završnicu, a isto tako i prema klubovima skupine A koji su
odigrali sve domaćinske utakmice.

Odgoda odigravanja završnice bilo bi izravno pogodovanje u ovom slučaju NK Opatija, što cijenim da bi bilo loše prihvaćeno kod ostalih klubova lige. 

U slučaju da je Komisija pogodovala NK Opatija i dozvolila naknadno odigravanje zaostalih utakmica desilo bi se da bi Opatija vjerojatno na tablici bila bolja od Novog Lista koji je po rasporedu na vrijeme, i po buri i kiši, odigrao svoje utakmice ne čekajući lijepe i tople dane. 

Uostalom, NK Novi list je ove natjecateljske godine i na terenu za igru dokazao da je bolji u međusobnim ogledima s Opatijom, na čemu bi im momčad veterana Opatije a posebno Vi kao Predsjednik kluba
trebali sportski pa i ljudski čestitati a ne ih omalovažavati navodeći neku spregu sa sucima, što je u jednoj veteranskoj ligi ispod svake razine, a na žalost Vi predstavljate NK Opatiju, koji postoji preko sto godina i cijenim da nije zaslužio da ga spuštate na ovu razinu.

Vezano za stanje i čuvanje terene za igru slične probleme ima i većina drugih klubova. Prema Propozicijama natjecanja kao i Pravilniku o nogometnom natjecanju klub domaćin je dužan osigurati teren za igru.

Ukoliko je stav kluba da čuvate teren za igru mogli ste kao i nekoliko klubova iz skupine A domaćinske utakmice odigrati na nekom drugom terenu ili u gostima kao što su to radili Zamet, Viktor servisi, Novi list...

Što se tiče prijedloga g. Brajkovića i kako Vi kažete ultimatuma klubovima (bez prethodnog dogovora klubova) da NK Opatija odigrava utakmice svakog dana od utorka do subote, moram napomenuti i navesti
jedan od primjera, da ste kao domaćin utakmicu 21. kola Opatija – Zamet odgodili zbog kiše, da bi slijedeći utorak, 28. 05. zakazali istu utakmicu kada je kiša padala cijeli dan i uvjeti bili duplo gori nekou redovnom terminu.

Isto važi i za srijedu 29. 05. 2019. godine.

Pitam se da li se netko zafrkava ili omalovažava ostale klubovi pa i mene osobno, ili nešto treće (odgađanje utakmica zbog nekompletnosti momčadi što su mi između ostalog izjavili neki voditelji klubova iz obje skupine nakon Vašeg odaslanog maila).

Kao što sam rekao g. Brajkoviću ponovit ću i Vama da je moj stav i odnos prema svim klubovima u ligi jednak, trudim se prema svima biti maksimalno korektan, a vođenje lige neću dopustiti nikom sa strane pa ni NK Opatija, stoji u priopćenju povjerenika lige.

 

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT