OGORČENI VETERANI

Opatija više neće igrati Ligu veterana zbog odluke povjerenika

Petak, 31. svibnja 2019. 20:03 Napisao  I. V.

Tri godine nismo izgubili utakmicu, očito nas drugačije nisu mogli pobijediti

Opatija više neće igrati Ligu veterana zbog odluke povjerenika

 

NK Opatija ogorčeno je prihvatio odluku povjerenika za natjecanje veterana da tri od pet zaostalih utakmica Opatije registrira za protivnike.

Time je Opatija izgubila mogućnost razigravati za prvaka!

Sudeći prema prvim reakcijama iz Opatije, višestruki prvaci iduće sezone više neće igrati Ligu veterana.

Tri sezone veterani Opatije nisu doživjeli poraz na terenu da bi sada izgubili tri utakmice za zelenim stolom.

Evo zbog čega:

- Kriteriji su jasno vide, sve domaće utakmice Opatija je izgubila s 0:3 isto kao i druge momčadi. I to je to! Domaćin je trebao osigurati teren za igru! Treba naglasiti da u zadnja dva biltena jasno piše kada se igra završnic prvenstva i da su klubovi koji se bore za vrh dužni do tada odigrati zaostale utakmice. Novi list je odigrao svoje utakmice, Halubjan je odigrao svoje utakmice, a Opatija nije. Dapače, još su jednu utakmicu u međuvremenu odgodili. Novi list je odigrao 11 utakmica proljetnog dijela i jednu zaostalu utakmicu jesenskog dijela, nekoliko utakmica kao domaćin igrao je u gostima i zašto ne bi igrao u završnici. Tko je Opatiji branio da bude domaćin u gostima? Zašto nije igrala na Kantridi, gdje igraju i treniraju seniori?! Mislim da je tu voditelj najviše zakazao. Na kraju odluku donosim ja, ali je istu potvrdila Komisija za natjecanje veterana na sastanku održanom u četvrtak, kaže povjerenik Milan Rukavina.

Ima li Opatija predstavnika u Komisiji?

- Nema!

Opatija se u dopisu žali da nije dobila službeno objašnjenje zbog čega je izgubila tri utakmice?

- Što bih trebalo posebno objašnjavati, svima je jasno da su se utakmice trebale odigrati. Čuo sam se s voditeljem Opatije, ne znam što bih trebao posebno objašnjavati klubovima, zaključuje Rukavina.

- Ma ne želim uopće o tome raspravljati, toliko sam se iznervirao! Kako da igramo utakmice ako protivnici ne žele igrati protiv nas?! Neke sam triput zvao! Što se mene tiče, ja više neću igrati ovu ligu, a moji neka igraju ako hoće! Ovo nema smisla, kaže Kristijan Brajković, od ovog tjedna očito bivši voditelj veterana Opatije.

Službenim dopisom oglasio se predsjednik Opatije Robert Peričić, inače vratar veteranske momčadi:

- Svi smo razočarani! Čuli smo se međusobno, još ćemo jednom sjesti prije konačne odluke. Neću prejudicirati odluku, ali vjerojatno više nećemo igrati! Sve skupa toliko je loše organizirano da više nema smisla ovako igrati. Igrat ćemo prijateljske utakmice kao što igra Rijeka, koja također ne igra Ligu veterana. Tri godine nismo izgubili utakmicu, očito nas drugačije nisu mogli pobijediti. Čestitam prvacima! Veteranski nogomet trebalo bi biti druženje, a ne da se navlačimo s ljudima! Zovemo protivničke momčadi da dođu u Opatiju, oni kažu da ne mogu i što da radimo!? Da zovemo suce, pa da izgube bez borbe?! Pokušavali smo se dogovoriti, ali mnogi su izbjegavali igrati protiv nas! Evo, sada su nas konačno pobijedili! Već prošle sezone govorili samo da ovo nema smisla, pola protivničkih momčad prošle sezone nije došlo u Opatiju! Nije  cilj da nam protivnici predaju utakmice nego da igramo utakmice, kaže Perčić.

Utakmice Opatije registrirane po službenoj dužnosti:
Viškovo (4. kolo) Sv. Matej 2008 - Opatija 0:3
Opatija (12. kolo) Opatija - V. servisi 0:3
Opatija (15. kolo) Opatija - Sv. Matej 2008 0:3
Opatija (18. kolo) Medicinar - Opatija 0:3
Opatija (21. kolo) Opatija - Zamet 0:3

Poredak:
Halubjan 21/55
Novi list 22/53
Opatija 22/51....

U polufinale su se plasirali Halubjan i Novi list!

 

 

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT