ČUDNE MJERE ZAŠTITE

Juniori Rijeke i Orijenta 1919 treniraju, ostali igraju gdje stignu

Subota, 09. siječnja 2021. 19:56 Napisao  I. V.

 Igrališta su puna, djeca se druže praktično bez kontrole,  pa mi nema logike da ne smiju trenirati u klubovima, kaže Edo Flego, šef Škole HNK-a Rijeka

Juniori Orijenta 1919 i Rijeke počeli pripreme
Juniori Orijenta 1919 i Rijeke počeli pripreme Foto: HNK Rijeka

Stožer civilne zaštite produljio je mjere zaštite do 31. siječnja, dio mjera odnosi se na sportske aktivnosti djece.

Kratko, nitko malodoban ne smije se u državi organizrano natjecati u mlađeuzrasnim prvenstvima osim ako ne igra Prvu HNL - juniora!

Nogomet je uvijek bio specifičan, utjecajni HNS preko Središnjeg odbora za sport uspio je iznuditi da se natjecanje u nacionalnoj juniorskoj ligi normalno održava.

Dvije najveće škole nogometa u Gradu Rijeci nalaze se u paradoksalnoj situaciji, juniori Rijeke i Orijenta 1919 počeli su pripreme za nastavak sezone, za sve ostale uzraste na snazi je zabrana treniranja i natjecanja:

- Ne mogu govoriti o školama, sigurno da će biti nelogično ako djeca krenu u škole, ako ne bude on-line nastave. Igrališta su puna, djeca se druže praktično bez kontrole,  pa mi nema logike da ne smiju trenirati u klubovima gdje bi radili pod epidemiošlom mjerama zaštite i gdje bi bili pod kontrolom, govori Edo Flego, šef Škole nogometa HNK-a Rijeka.

- Teško mi je to shvatiti, jer nema nikakve logike! Sva su nam igrališta svaki dan puna djece, igraju se, bave se sportom, sada će opet početi škola, zajedno sjede u razredima po četiri, pet sati...   Ne vidim razloga zašto djeca ne bi mogla trenirati u klubovima  uz poštivanje mjera zaštita, kaže Teo Ivić, šef Škole nogometa Orijenta 1919.

Kada se mjere zaštite svedu na brojke, škole Rijeke (cca. 350 - 400) i Orijenta 1919 (cca. 230) zajedno okupljaju oko 600 dječaka od kojih njih barem 550 ne smiju igrati nogomet u matičnim klubovima, ali smiju na gradskim igralištima.