4. HNL: Ustroj se neće mijenjati iduće sezone, slijedi nova runda pregovora

Ponedjeljak, 06. veljače 2023. 14:10 Napisao  I. V.

Četvrta liga nikada nije bila zanimljivija u razdoblju tijekom kojega Istarski županijski NS dovodi u pitanje njezin ustroj

4. HNL: Ustroj se neće mijenjati iduće sezone, slijedi  nova runda pregovora

Nastavak natjecanja u Četvrtoj NL NS Rijeka posebno će biti zanimljiv u kontekstu borbe za titulu prvaka budući da sva tri vodeća kluba žele igrati ligu više.

Halubjan, OŠK Omišalj i Rovinj toliko su ove sezone pojačali momčadi da bi prema kvaliteti komotno mogli igrati višu ligu, u drugoj međužupanijskoj ligi nikada nije postojala ovakva koncentracija pojedinačne kvalitete u vodećim klubovima.

Sudeći prema plenumu trećeligaških klubova, u višu ligu plasirat će se samo prvak budući da iz Treće HNL - Zapad nitko ne ispada otkada je Novigrad odustao.

Još jednom mjesto može se otvoriti ako Krk ostvari plasman u Drugu NL.

Ako iz Druge NL ispadne jedan od tri kluba iz Središta Rijeka, iz Treće HNL - Zapad ispada i 13.-plasirani klub.

Iz Četvrte NL NS Rijeka trebala bi ispasti tri kluba ako prvaci triju županijskih liga žele igrati višu ligu što znači da se u nastavku sezone voditi podjednako neizvjesna borba za ostanak.

Četvrta liga nikada nije bila zanimljivija u razdoblju tijekom kojega Istarski županijski savez dovodi u pitanje njezin ustroj.

Poznato je da su istarski klubovi otpočetka sezone zauzeli stav da više ne žele igrati ovako ustrojenu međužupanijsku ligu, zalažu se za njezino ukidanje ili preustroj.

Pristali bi igrati četvrtu ligu u istarskoj skupini, odvojenoj od klubova Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije, koji za sada nisu suglasni ni s jednom varijantom.

To znači da se ustroj Četvrte NL NS Rijeka neće mijenjati u sezoni 2023/24, u ovom slučaju poštivat će se pravilo prema kojemu se preustroj lige mora najaviti jednu sezonu unaprijed.

Inače se isto i slična pravila HNS-a poštuju onako kako se većina dogovori!

Nakon što završi sezona slijedi nova runda razgovora na razini Središta Rijeka budući da istarski savez ne odustaje od ukidanja četvrte lige.

loading...
Standings provided by SofaScore