Milan Rončević: U Bakar bismo se trebali vratiti prije početka sezone 2023/24

Utorak, 03. siječnja 2023. 11:59 Napisao  I. V.

Ne smijemo sada odustati od Krasice nakon svega što je uloženo, ističe predsjednik Borca

Milan Rončević
Milan Rončević

Grad Bakar polako privodi kraju izgradnju najvećeg sportskog kompleksa u županiji nakon što je Gabriele Volpi izgradio kamp na Rujevici.

Temeljiti radovi na preuređenju nogometnog igrališta u Bakru trebali bi završiti ove godine:

- Ja se nadam da ćemo se do 1. rujna ove godine vratiti u Bakar, prije početka sezone 2023/24. Nadam se igramo zadnju polusezonu na Krasici! Prva faza radova u Bakru je gotova, tender za drugu fazu radova trebao bi biti gotov do kraja siječnja, računamo da bi druga faza radova trebala početi negdje početkom travnja ako ne bude puno žalbi. Prvo će se urediti svlačionice i dio infrastrukture koji je potreban za redovito natjecanje. Ne bude li opet divljanja s cijenama kao lani, vjerojatno bismo odmah priveli kraju i ostale radove na igralištu. U ovoj fazi odmah ćemo početi uređivati okoliš. Kada se počne uređivati igralište, zbog pristupa se neće moći kvalitetno raditi na okolišu, kaže predsjednik Borca Milan Rončević.

Grad Bakar istodobno je uložio znatna sredstva u igralište na Krasici, gdje su između ostalog uređene prostorije i postavljena nova rasvjeta:

- Na igralištu na Krasici i dalje bi se treniralo, u Bakru bi se pretežito igrale samo natjecateljske utakmice, manje bi se treniralo. Na Krasici bi ostala raditi škola nogometa. Ne smijemo sada odustati od Krasice nakon svega što je uloženo, vjerojatno će se pojaviti i neki drugi interesi o čemu će odlučivati Grad Bakar kao vlasnik igrališta, naglašava Rončević.

Borac je prvi dio sezone završio u zlatnoj sredini, klub za sada ne iskazuje naglašene ambicije:

- Mi smo u specifičnoj situaciji zbog manjka djece, fosirati bilo što više dok se ne posloži škola nogometa nema smisla. Ova je liga za nas trenutačno optimalna, liga je simpatična, troškovi nisu preveliki. Onoga trenutka kada budemo spremni za iskorak, znaju se moje ambicije, poručuje Rončević.

loading...
Standings provided by SofaScore