Potpisan Ugovor o izvođenju radova na dovršetku izgradnje objekta NK-a Borac

Četvrtak, 04. travnja 2024. 18:22 Napisao/la  SC

U fazi projektiranja multifunkcionalna sportska dvorana s bazenima u Industrijskoj zoni Bakar

Tomislav Klarić i Marko Čule potpisali ugovor
Tomislav Klarić i Marko Čule potpisali ugovor

Gradonačelnik Grada Bakra Tomislav Klarić i upravitelj Zanatske zadruge Gradin Marko Čule svečano su potpisali Ugovor o izvođenju radova na dovršetku rekonstrukcije i izgradnje objekta Nogometnog kluba Borac, vrijednosti 811.099,11 eura.

Potpisivanje ugovora održalo se u četvrtak, 4. travnja 2024. godine, s početkom u 12 sati u Gradskoj vijećnici Grada Bakra.

Grad Bakar ulaže značajna proračunska sredstva u sport, financirajući klubove na svome području kroz javne potrebe u sportu, ali ulažući i u infrastrukturu sportskih objekata.

Uz igralište Nogometnog kluba Borac u Bakru tijekom 2022. godine izgrađena je slobodnostojeća građevina na dvije etaže podijeljena na nekoliko funkcionalnih cjelina.

Prvenstveno su izvedeni popratni sportski sadržaji, kao što su svlačionice za igrače i ostale sudionike u igri, vođenju i djelovanju kluba.

Uz to, za igrače i sudionike u igri izvedeni su i prostori za odmor tj. sobe s kupatilom.

Objekt Nogometnog kluba Borac izveden je kao klasična konstrukcija s armirano-betonskom međukatnom konstrukcijom, horizontalnim i vertikalnim gredama i unutarnjim stubištem te vanjskim zidovima.

Prva faza radova iznosila je 359.800,83 eura.

Gradonačelnik Grada Bakra u svom je obraćanju naglasio kako Grad puno ulaže u sport i sportske objekte na svome području, a u fazi projektiranja je i multifunkcionalna sportska dvorana s bazenima u Industrijskoj zoni Bakar na Kukuljanovu.

- Trenutno smo u fazi dobivanja građevinske dozvole za gradnju pristupne ceste tom kompleksu i ravnanje terena kao početak pripreme, a sam objekt se još projektira, istaknuo je Klarić.

- Pred dva tjedna dobili smo građevinsku dozvolu za zatvaranje boćališta na Kukuljanovu, priprema se natječajna dokumentacija za izbor izvođača radova i raspisivanje natječaja, dodaje bakarski gradonačelnik.

- Intenzivno se radi na rješavanju imovinsko-pravnih odnosa i pripremi za nastavak ulaganja u nogometna igrališta. Nakon završetka radova na nogometnom igralištu Borca slijedi nam i obnova nogometnog igrališta NK-a Naprijed na Hreljinu. Kako smo se odlučili na cjelovitu obnovu nogometnog igrališta „Borac“, a s obzirom na velika sredstva koja je bilo potrebno uložiti, odlučili smo se samu investiciju podijeliti na nekoliko faza. Prva faza bila je rušenje postojećih objekata i izgradnja novog objekta, dok danas potpisujemo ugovor za unutarnje uređenje objekta. S obzirom da se i ovdje radi o investiciji od preko 800.000,00 tisuća eura, potrudili smo se kandidirati dio projekta te od Ministarstva turizma i sporta dobili 222.764,39 € za daljnji nastavak nakon završetka ovih radova. Sredstva se odnose na uređenje - zamjenu travnjaka, postavu panel ograde oko igrališta, čime će ono biti u cijelosti završeno, ponosno ističe Klarić te dodaje:

- Kako bi smanjili troškove kasnijeg održavanja terena, izradili smo bušotinu na i 73 metra dubine gdje su pronađene izdašne količine vode koje će biti kaptirane u cisternu i služiti za zalijevanje i održavanje travnjaka. U skoroj budućnosti planiramo i uređenje pomoćnog igrališta NK-a Borac za čiji prostor smo već riješili imovinsko-pravne odnose.

Gradonačelnik Grada Bakra istaknuo je kako se trenutno u centru Bakra odvijaju ogromne investicije poput izgradnje kanalizacije i vodovoda te uređaja za pročišćavanje, kao i da je u planu postava još nekoliko pontona, izgradnja upravne zgrade Lučke uprave u Bakru te izgradnja plaže kod Parka Banj.

Nadalje, Interpretacijski centar „O RIBI“ smješten u Turskoj kući je pred otvaranjem, a na području Grada Bakra trenutno je aktivno preko 30 gradilišta. Veliki dio istih odnosi se na građevine koje u gospodarskom smislu znače daljnji razvoj Grada.

- U iščekivanju smo dobivanja građevinske dozvole za izgradnju vatrogasnog doma na Hreljinu, u izgradnji je i veliki transportni cjevovod između Zlobina i vodospreme Plase čime u cijelosti završavamo fazu vodoopskrbe na području Grada Bakra za sva naša naselja, napominje Klarić.

Dok se izvode radovi na novom objektu NK-a Borca u Bakru, za rad Kluba, redovite treninge i održavanje utakmica osposobljeno je igralište Hroljevo na Krasici.

Ispred Nogometnog kluba Borac obratio se predsjednik kluba Milan Rončević, koji se u svome obraćanju zahvalio Gradonačelniku i stručnim službama Grada Bakra na podršci Klubu i odrađenom poslu.

Naglasio je kako je većina nogometnih terena nekada građena na privatnim posjedima, stoga je odrađen veliki posao u rješavanju imovinsko-pravnih odnosa koji su preduvjet gradnje, ali i apliciranja na državne i europske natječaje.

- Kao što je rekao gradonačelnik, Grad Bakar je gospodarsko središte ovoga dijela Hrvatske, a s obzirom da mi imamo veliki potencijal na našem prostoru, naša vizija je da postanemo sportsko središte ovoga dijela Republike Hrvatske, istaknuo je Rončević te dodao:

- Ne smijemo zanemariti veliki trud koji smo uložili u uređenje objekta i terena na Hroljevu na Krasici gdje je NK Borac domaćin posljednje tri godine.

Predsjednik Kluba istaknuo je kako je trenutno aktivna druga faza uređenja, dok će treća faza biti uređenje terena i okoliša, a četvrta opremanje objekta namještajem.

Uime građana grada Bakra obratio se predsjednik vijeća mjesnog odbora Bakar Boris Petković te izrazio zadovoljstvo ovim projektom i činjenicom da će isti biti na dobrobit brojnim generacijama koje dolaze, ali i svim prijateljima i navijačima Borca.

- Borac je najstarije sportsko društvo u našem Gradu. Njegovi počeci sežu u 1920. godine, stoga su ovo generacijski projekti. Slijedom navedenoga podsjećam da se 50-ih godina prošlog stoljeća na Borcu odigrala prva povijesna faza razvoja, tada je od livade napravljeno igralište, dok su 70-ih godina dodane tribine i nekadašnji objekt, a sada slijedi treća faza razvoja koju provodi današnja Uprava kluba uz pomoć Grada Bakra, istaknuo je Petković.

Za potrebe druge faze uređenja, a sukladno provedenom postupku javne nabave Grad Bakar je potpisao ugovor o izvođenju radova na dovršetku rekonstrukcije i izgradnje objekta NK-a Borac sa Zanatskom Zadrugom Gradin.

Rok izvršenja radova je šest mjeseci od uvođenja u posao.

Zadovoljstvo i čast što će Zanatska Zadruga Gradin biti izvođač radova istaknuo je upravitelj Zadruge Marko Čule.

- Građevina je jedan od najljepših poslova koje možete zamisliti; radite i iza sebe ostavljate bolji i ljepši svijet. Drago nam je što to možemo napraviti i ovdje u Bakru gdje smo kroz prijašnju suradnju upoznali stručnost i efikasnost ljudi u Gradskoj upravi, istaknuo je Čule te zaželio Nogometnom klubu Borac da zaigra u prvoj nogometnoj ligi.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.