ROBI FONOVIĆ

Teško da novi ustroj može zaživjeti u idućoj sezoni

Utorak, 15. studenog 2022. 12:22 Napisao  I. V.

Vidjet ćemo kako će se sve skupa odvijati, treba sjesti i razgovarati o zajedničkoj odluci, kaže tajnik istarskog saveza

Robi Fonović
Robi Fonović

Istarski klubovi prije početka sezone službeno su zauzeli stav da ne žele igrati Četvrtu NL NS Rijeka:

- Istarski klubovi i dalje misle isto! Prije početka sezone dali smo mogućnost dvama ostalim županijskim savezima, ličko-senjskom i primorsko-goranskom, da se izjasne o formiranju dviju četvrtih liga čime bi se bitno smanjili troškovi putovanja istarskih klubova. U jednoj bi igrali istarski, u drugoj bi igrali klubovi iz druge dvije županije. Još uvijek ništa nije odlučeno! Teško da novi ustroj može zaživjeti u idućoj sezoni budući da bi promjenu sustava natjecanja trebalo najaviti godinu dana unaprijed. Vidjet ćemo kako će se sve skupa odvijati, treba sjesti i razgovarati o zajedničkoj odluci sva tri županijska saveza, kaže Robi Fonović, tajnik istarskog saveza.

Istarski klubovi nemaju namjeru opstruirati sadašnji ustroj:

- Nema smisla! Ako se bilo koji savez vrati u svoju županiju, a ostala dva saveza nastave igrati međužupanijsku ligu, koja je jedan rang viša, to bi značilo bi da prvak županijske lige morao ući u međužupanijsku ligu. Pokušat ćemo pronaći zajedničko rješenje za dobrobit svih klubova u Središtu Rijeka, poručuje Fonović.

loading...
Standings provided by SofaScore