MIHOVIL KLAPAN

Ostvarilo se sve zbog čega sam došao u Halubjan!

Nedjelja, 26. veljače 2023. 21:28 Napisao  I. V.

Kako je 27-godišnji veznjak, koji je prvoligaški nogomet igrao u slovenskoj, slovačkoj, bugarskoj i rumunjskoj ligi, postao pričuva u Halubjanu?

Mihovil Klapan
Mihovil Klapan

Mihovil Klapan ušao je u nastavku pripremne utakmice protiv Buja i pogotkom u zadnjim trenucima donio Halubjanu pobjedu (2:1).

Ništa se posebno zanimljivo na Brnasima ne bi dogodilo da Klapan opet nije sjedio na klupi tjedan dana pred nastavak sezone kao što je na klupi sjedio u većini utakmica tijekom priprema:

Kako je 27-godišnji veznjak, koji je prvoligaški nogomet igrao u slovenskoj, slovačkoj, bugarskoj i rumunjskoj ligi, postao pričuva u Halubjanu?

- Mislim da je razlog crveni karton, koji sam dobio u zadnjoj utakmici u prvom dijelu sezone, pa ne smijem igrati prve dvije utakmice u nastavku sezone. Mislim da trener uigrava momčad koja će igrati prve dvije utakmice. Ustalom, došli su pravi igrači tako da nema straha, svatko od nas može na klupu, kaže Klapan.

Nakon što je ljetos u Halubjan došla kompletna nova momčad predvođena dvojicom zvučnih pojačanja, Ivorom Weitzerom i Mihovilom Klapanom, ove zime stigla su između ostalih dvojica napadača, koji su igrali drugu ligu za Orijent, Kristijan Flego (23) i Dino Šarković (25).

Osim što će sada napad Halubjana u nastavku sezone izgledati drugačije, kada petoligaš dovodi napadače u naponu snage iz druge lige, poruka konkurenciji je jasna:

- Obojica su stvarno odlični, s njima ćemo sigurno dobiti puno toga što nismo imali u prvom dijelu sezone. Klub je time pokazao ozbiljnost i želju za napredovanjem. Imamo kvalitetnu momčad, borit ćemo se za vrh, prvi smo i sada treba sačuvati prvo mjesto. Bit će teško, i drugi su se pojačali, male su razlike u bodovima. Radimo stvarno jako dobro, imamo odličnog trenera (Marin Mikac, op.a.), koji je stavio jasne zadatke ispred nas, mi ih pokušavamo ispuniti. Ništa ne ide preko noći, tek smo se skupili, treba vremena da se sve posloži. Mislim da idemo u pravom smjeru, optimist sam. Izgledamo dobro, igrali smo protiv Opatije i Grobničana, koji su dva ranga iznad nas, pokazali smo da možemo, naglašava Klapan.

Otkada su stigla nova pojačanja, protivnici će biti još više motivirani:

- To znači da vrijedimo, svjesni smo svoje kvalitete. Čim dolaze igrače iz viših liga, znači da se dobro radi u klubu. Igrači se raspituju, znaju situaciju u klubu, koja je odlična, govori Klapan.

Mihovil Klapan nikada u karijeri nije igrao u nižem rangu natjecanja:

- Zadovoljan sam! Ostvarilo se sve zbog čega sam došao u Halubjan, uživam u nogometu. Svjestan sam da trebam dati još puno više, što ću probati učiniti u drugom dijelu sezone.

Ako budete igrali?

- Pa, dobro! Ako bude deset minuta, vrijedi isto.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.