Mihovil Klapan: Ne gledam na svoj dolazak u Halubjan kao na korak nazad!

Srijeda, 28. rujna 2022. 10:56 Napisao/la  Igor Vranić

Mi ćemo pokušati ostvariti najbolji mogući rezultat, nemam što drugo reći. Ja ni s kim nisam razgovarao o velikim ambicijama, naglašava novi igrač Halubjana

Mihovil Klapan
Mihovil Klapan

Mihovil Klapan postao je novi igrač Halubjana.

Klapan je na Viškovo stigao iz Opatije i s obzirom na igračku dob i rejting, 27-godišnji veznjak najzvučnije je ime u četvrtoj ligi ove sezone.

Tijekom karijere Klapan je uvijek igrao u višim ligama, većim dijelom karijere igrao je prvoligaški nogomet u Sloveniji, Slovačkoj, Bugarskoj...

Zašto se Klapan u najboljim igračkim godinama pojavio na Viškovu?

- Motivi su kao i uvijek sportski! Razgovarao sam sa sportskim direktorom Kristijanom Štimcem, razgovarao sam s drugim ljudima u klubu, poznajem Marina Mikca, smatram da je odličan trener, znam da se dobro radi, poznajem dosta igrača, pričao sam sa svima prije nego što sam došao... Jednostavno se tako dogodilo, došlo je do zasićenja u Opatiji, htio sam promijeniti sredinu. Inače, pet godina živim u Marinićima, često sam dolazio na Viškovo, momčad je odlična, govori Klapan.

Momčad za koju u veznom redu igraju Mihovil Klapan i Ivor Weitzer postala je "odlična" za puno višu ligu od četvrte, na Viškovu se očito spremaju velike stvari:

- Ako imaš kvalitetnu ekipu, sportski je vjerovati da možeš nešto napraviti, a druga je stvar što ćeš napraviti. Mi ćemo pokušati ostvariti najbolji mogući rezultat, nemam što drugo reći. Ja ni s kim nisam razgovarao o velikim ambicijama, naglašava Klapan.

Za igrača poput Klapana igrati u 27. godini života u četvrtoj ligi sigurno nije vrhunac karijere:

- Ne gledam na svoj dolazak u Halubjan kao na korak nazad! Vjerujem da ću dosta toga naučiti, nikada ne znaš što život nosi. Uvijek dajem sve od sebe, ja tu ne vidim nikakv problem. Da nisam zadovoljan, ne bih došao u Halubjan. Nitko me nije natjerao! Halubjan je uvijek bio stabilan klub, u Halubjanu su uvijek igrali dobri igrači. Ne znam kako će nas gledati protivnici ove sezone, znam da u ovoj ligi ima još dobrih momčadi, nikoga nije lako pobijediti, smatra Klapan.

Zanimljivo je da je Klapan na Viškovo došao iz Opatije, koja prema igračkom kadru otprilike ima sličnu kvalitetu za drugu kao Halubjan za četvrtu ligi.

Unatoč tome Opatija se nalazi pri dnu ljestvice:

- Teško je to objasniti! Igrači Opatije žele najbolje, ja sam donedavno bio dio toga, svi smo davali maksimum. Uvjeren sam da Opatija ima veliku kvalitetu, sve su to prvoligaški igrači, jednostavno nije išlo... Nadam se da će se Opatija brzo izvući iz ove pozicije, u Opatiji igraju moji prijatelji, nije mi bilo lako otići. Iz Opatije mi je bilo najteže otići otkada igram nogomet, jer u klubovima u kojima sam prije igrao nije bilo puno prijateljstva. Momčad Opatije prema kvaliteti realno spada u vrh lige, nadam se da će ih krenuti, zaključuje Klapan.

loading...
Standings provided by SofaScore