NIKOLA TURČIĆ

Uvjete ćemo ispuniti, ali daleko je to od onoga što mene zadovoljava

Petak, 26. travnja 2024. 11:15 Napisao  I. V.

Ne postoji mogućnost da igramo u Krku! Ne znam otkud ta informacija, mi ćemo igrati doma u uvjetima koje imamo, kaže predsjednik OŠK Omišlja

Nikola Turčić
Nikola Turčić

OŠK Omišalj pet kola prije kraja sezone vodi neizvjesniju borbu za ishodovanje licence za Treću HNL - Zapad nego za titulu prvaka Četvrte NL NS Rijeka.

Predsjednik Nikola Turčić zimus je naglasio da licencu neće ni zatražiti ako se ne pokrene projekt izgradnje igrališta na Pušći:

- Pokrenule su se stvari, Općina Omišalj je dobila Idejno rješenje za izgradnju, mogu slobodno reći, stadiona na Pušći. Trenutačno se radi Idejni projekt, nakon toga treba ishodovati lokacijsku dozvolu. Okolnosti su se promijenile u brzom roku, moram se zahvaliti Općini Omišalj. E, sada! Je li to dovoljno za uvjete koji se traže u Trećoj HNL, ne znam! Upravo ispunjavamo obrasce o uvjetima, mislim da ćemo uvjete ispuniti što se tiče forme iako je to daleko od onoga što mene zadovoljava. Mi želimo stvoriti uvjete da se na njih ponosimo, da dolikujemo klubu koji zaslužuje igrati Treću HNL, govori Turčić.

U kuloarima se spominje mogućnost da OŠK Omišalj privremeno igra u Krku:

- Ne postoji takva mogućnost! Ne znam otkud ta informacija, mi ćemo igrati doma u uvjetima koje imamo, kaže Turčić.

Pred kraj sezone jedino je sigurno da OŠK Omišalj itekako zadovoljava sportske uvjete za viši rang:

- Zec je još u šumi, a mi pričamo o prvaku! Prvenstvo nije gotovo, moramo respektirati protivnike. Imamo velikih devet bodova prednosti, vjerujem da neće biti problema, ne sjećam se da je netko u ovoj ligi osvojio ovoliko bodova s ovakvom gol-razlikom, atmosfera je odlična, zadovoljan sam što se toga tiče, govori Turčić.

OŠK Omišalj nalazi se pred plasmanom u Treću HNL, što bi bio najveći uspjeh u klupskoj povijesti:

- Meni je još draže da ćemo igrati polufinale kupa protiv Orijenta, nadamo se zanimljivoj utakmici protiv Orijenta. Naravno da je Orijent veliki favorit, ali zašto se ne bismo sportski nadali pozitivnom rezultatu, kaže Turčić.

Nepravomoćnon presudom OŠK Omišalj treba platiri 34.186 eura sucu Danijelu Trbulinu zbog incidenta koji se dogodio 2016. godine na Pušći:

- Nisam bio na toj utakmici, niti sam išta znao o sudskom sporu do prije godinu dana. Pokušat ćemo zaštiti svoja prava, nemam što drugo reći. Ne bih komentirao sudske presude, poručuje Turčić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.