Branko Panić: Meni je bitno da se svi možemo pogledati u oči kada utakmica završi

Petak, 30. rujna 2022. 11:16 Napisao  I. V.

Više sam nego ugodno iznenađen kvalitetom nekoliko momčadi u ovoj ligi, dosta je igrača iz viših liga došlo igrati u ovu ligu, kaže trener OŠK Omišalj

Branko Panić
Branko Panić Foto: OŠK Omišalj/Facebook

Derbi 5. kola Četvrte NL NS Rijeka igra se u Omišlju!

U subotu igraju OŠK Omišalj i Rovinj, koji na otok dolazi kao vodeća momčad lige.

Rovinj igra protiv momčadi koja bi se prema najavama trebala boriti za poredak na vrhu, OŠK Omišalj neugodno je iznenadio teškim porazom u Gospiću (0:4) u zadnjem kolu.

- U utakmici protiv momčadi koja nije izgubila ni jedan bod i koja je favorit na papiru, ja prvenstveno očekujem pozitivnu reakciju igrača nakon poraza u Gospiću kojega je suvišno komentirati. Pripremali smo se tijekom tjedna za utakmicu protiv Rovinja, rezultat će biti ovakav ili onakav, meni je bitno da se svi možemo pogledati u oči kada utakmica završi. Ako bude tako nakon svake utakmice, ja nemam problema s rezultatima. Jasno da će rezultati biti bolji uz takav pristup, kaže Branko Panić, trener OŠK Omišlja.

U 5. kolu OŠK Omišalj igra protiv lidera, pogled na ljestvicu sugerira da bi eventualnim porazom već nakon pet kola OŠK Omišalj praktično ispao iz utrke za jesenskog prvaka, što znači da je rezultat itekako bitan:

- Rezultati su bitni na treninzima, a kamo li ne u utakmicama! Pokušavam naučiti igrače da će ih nagraditi ako daju maksimum. Možda neće svaki put, ali većinom hoće! Neću reći da ćemo igrati na rezultat u utakmici protiv Rovinja nego da ćemo pokušati igrati na način koji ja preferiram, da igrači ispune zahtjeve koje očekujem. Ako bude tako, nas će se sigurno pitati kako će utakmica protiv Rovinja završiti, naglašava Panić.

U Omišalj je ljetos došlo nekoliko iskusnih igrača koji se dokazali, problem je da ne igraju u kontinuitetu zbog različith razloga:

- Od toga ne možemo pobjeći! Dečki su dovedeni prije svega zbog karaktera, koji je nedostajao momčadi koja se prošle sezone borila za ostanak. Oni nisu pojačanja samo na terenu nego i izvam terena. Zbog objektivnih razloga, ozljeda i poslovnih obveza, oni nisu mogli do sada kvalitetno trenirati. Vjerujem da će uhvatiti ritam kako prvenstvo bude odmicalo čime ćemo se dignuti na višu razinu i postati kompetitivniji, a time i rezultatski uspješniji, govori Panić.

Tako iskusnim igračima pritisak borbe za vrh ljestvice ne bi trebao biti pretežak:

- Pritisak uvijek mora postojati! Ako ga nema izvana, ja ga pokušavam stvoriti iznutra. Slažem se da su to iskusni igrači, koji sigurno osjećaju pritisak, ali ne u tolikoj mjeri kao dečki koji se prvi put bore za vrh u nekoj ligi. Oni su tu da se ta razlika što manje osjeti, ja sam tu da ih usmjerim onoliko koliko mogu, a rezultati će biti pozitivni ako na terenu ostvarimo ono čemu težimo. Hoće li to biti dovoljno da budemo na vrhu ili pri vrhu, ne znam! Puno se toga pita i naše protivnike, više sam nego ugodno iznenađen kvalitetom nekoliko momčadi u ovoj ligi, dosta je igrača iz viših liga došlo igrati u ovu ligu. Bez obzira što se u ovom dijelu sezone može učiniti da se netko može izdvojiti, mislim da se do zadnjega kola neće znati tko će biti prvak i tko će ispasti, zaključuje Panić.

Četvrta NL NS Rijeka, raspored 5. kola,
subota (16):

Borac - Mladost Fažana
Zamet - Halubjan
OŠK Omišalj - Rovinj
Otočac - Gospić 91
Banjole - Veli Vrh
Draga - Lokomotiva
Klana - Novalja

loading...
Standings provided by SofaScore