VANJA DEVČIĆ

Bez lažne skromnosti mislim da ćemo u subotu pobijediti!

Ponedjeljak, 05. travnja 2021. 20:11 Napisao/la  Igor Vranić

Tko god me pita, kažem da je Pomorac 1921 potpuno posloženi klub, a prošao sam sve i svašta, kaže iskusni napadač uoči derbija sezone

Vanja Devčić (Pomorac 1921)
Vanja Devčić (Pomorac 1921)

Nogometaši Pomorca 1921 u subotu igraju derbi sezone protiv Mladosti u Žuknici, već u 17. kolu praktično mogu postati prvaci četvrte lige.

U slučaju poraza, Mladosti bi preostala samo teoretska šansa stići 8 bodova prednosti Pomorca 1921, koji je u 16 kola doživio jedan poraz.

- Promijenili smo se kada se nastavilo prvenstvo za razliku od pripremnih utakmica u kojima smo igrali kriminalno. Održali smo krizni sastanak prije prve utakmice, djelujemo jako dobro. U Kraljevici smo imali probema zbog bure, druge dvije utakmice izgledali smo dobro. Nemamo se koga bojati, mislim da ćemo u subotu utakmicu riješiti u svoju korist. Bez lažne skromnosti! Osjećam da smo stvarno prava momčad bez obzira tko igra! Više se ne osjeća razlika kada igraju mlađi igrači ili kada nekoga nema, kao što se osjećalo kada smo igrali u prvoj županijskog ligi, govori Vanja Devčić.

Iskusni Devčić u Pomorac se vratio iz Kraljevice prije dvije godine  u županijsku ligu, danas je stožerni igrač momčadi koja je blizu treće lige:

- U Pomorcu sam ukupno proveo otprilike isto godina kao u Kraljevici, gdje sam igrao pet sezona, ne znam koji mi je klub matični prema stažu. Imam 37 godina, osjećam se super, treneri me malo doziraju kroz tjedan, ali na utakmicama nemam problema! Stvarno smo se našli! Baš sam o tome razgovarao s Brunom Lončarom, u svakoj momčadi uvijek se nađe jedan, dva igrača koji se ne mogu najbolje uklopiti. Igrao sam u puno klubova, bio sam u Pomorcu dok je igrao drugu ligu, nigdje nisam osjetio ovakvo zajedništvo uprave, igrača i struke. Klub je baš zdrava sredina! Tko god me pita, kažem da je Pomorac 1921 potpuno posloženi klub, a prošao sam sve i svašta. Ovdje se na jednom mjestu skupilo dosta istih nogomenih glava, da tako kažem, svi mislimo isto. Nisam dugo doživio da preko tjedna svi lagano rade, a kada počne utakmica, ne možeš vjerovati koliko su svi napaljeni, počevši od mene s 37 godina do najmlađih igrača. Puno smo ove sezone dobili dolaskom Brune Lončara i Renea Endea, poklopilo se, naglašava Devčić koji je u dugačkoj karijeri igra za Orijent 1919, Novalju, Krk, Crikvenicu, Vinodol, Borac, Kraljevicu...

Karijeru bi mogao završiti u dresu Pomorca 1921 u trećoj ligi:

- Ne znam, kada se uđe u treću ligu, apetiti obično porastu! Zavisi što uprava želi! Ako me žele ovakoga, mogao bih odigrati još barem jednu sezonu, govori Devčić i ističe sljedeće:

- Htio bih pohvaliti ljude u Pomorcu 1921, bili smo drugoj i prvoj ligi, Pomorac 1921 se počeo vraćati tamo gdje mu je mjesto, sve je puno ozbiljnije nego u većini klubova. Pomorac 1921 je prema svemu korak ispred klubova u ovoj ligi, koliko god to ne možda ne zvuči korektno. Djece je sve više, jedino je terena sve manje. O umjetnoj travi na pomoćnom igralištu slušao sam kada smo igrali drugu ligu, sada govore da će uskoro početi radovi na igralištu. Dok ne vidim bagere na igralištu, ništa ne vjerujem, zaključuje Devčić.

4. HNL

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Pomorac 1921 25 43
2 Mladost 20 36
3 Gospić 91 -1 27
4 Kraljevica 2 22
5 Medulin 1921 -4 22
6 NK Lokomotiva -6 20
7 Halubjan -8 20
8 Otočac -8 19
9 Borac -8 18
10 Vihor -12 11