Bruno Lautar: Školska igrališta puna su djece isto kao igrališta koja su pod ključem!

Srijeda, 13. siječnja 2021. 13:04 Napisao/la  KS

Ne znam do kada ćemo ovako. I kod nas preskaču preko ograde, bude dosta djece.  Djeca trpe najveću štetu. Klubovi miruju, ali djeca trpe najveći teret, kaže trener Lokomotive

Bruno Lautar
Bruno Lautar

Odlukom nacionalnog stožera Civilne zaštite do 31. siječnja mladim sportašima zabranjeno je bavljenje sportom, osim ako nisu u nekoj od onih kategorija koje smiju trenirati i koje se smiju natjecati, a takvih baš i nema previše.

- Neke stvari nisu logične, pogotovo za malu djecu, koja prema stručnjacima i nisu toliko podložna virusu. Osim toga, u nogometu se radi na otvorenom,  radi se u grupama od deset do dvanaest igrača. Barem je kod nas takva praksa, govori Bruno Lautar, trener Lokomotive, koja nakon Orijenta 1919 i Rijeke okuplja  najviše djece u gradu.

Djeci je, dakle, omogućeno nekontrolirano se okupljati, na kontrolirane treninge morat će pričekati nove odluke Stožera.

- Školska igrališta su puna djece isto kao igrališta koja su pod ključem. Djeci nedostaje aktivnosti,  igraju se, igraju nogomet i jedva čekaju ponovo krenuti. Ne znam do kada ćemo ovako. I kod nas preskaču preko ograde, bude dosta djece.  Djeca trpe najveću štetu. Klubovi miruju, ali djeca trpe najveći teret. Nadam se da će nakon ova dva tjedna dopustiti treniranje, da će se otvoriti objekti i da ćemo moći početi raditi. Nadam se da će se u prvom tjednu veljače sve normalizirati, naravno uz poštivanje epidemioloških mjera. Mi i inače radimo tako da su grupe od po desetak dječaka na jednom dijelu terena i da grupe rade odvojeno. To bude segmentirano na igralištu, nisu djeca na hrpi, odvojena su djeca i svaka grupa ima svog trenera. Nema niti tuširanja nakon treninga

Dakle, u Lokomotivi jedva  čekaju zeleno svijetlo da se objekti iznova otvore.

- Jedva čekamo i mi treneri, ali i djeca. Implemetirali smo tu Coerver tehniku, djeca nam šalju videa kako rade te izazove. Ne mirujemo, zadajemo im zadatke, ali nije to to, zaključit će Bruno Lautar.