Zoran Dragojević: Naš primarni cilj je ostati u ligi, a onda i postati stabilan prvoligaš

Petak, 28. srpnja 2023. 18:18 Napisao/la  KS

Možemo li mi to? Možemo. Dobro smo posloženi na svim razinama, Grad nam pomaže i prati nas, uvjete imamo, dobru volju imamo, vjerujem da ćemo imati i podršku s tribina, kaže trener Crikvenice

Košarkaši Crikvenice s trenerom Zoranom Dragojevićem
Košarkaši Crikvenice s trenerom Zoranom Dragojevićem Foto: KK Crikvenica/Facebook

Košarkaši Crikvenice od iduće sezone igrat će u Prvoj ligi, odluka Hrvatskog košarkaškog saveza da se ovaj rang natjecanja s 12 proširi na 14 klubova širom je otvorila vrata Kircima, koji su tako ostvarile svoje dugogodišnje želje i planove.

- Zadovoljn smo, imali smo taj cilj, cilj nam se ostvario i sada su pred nama slatke muke slaganja momčadi za Prvu ligu. Pripreme počinjemo 21. kolovoza, zadržali smo roster od prošle godine, jedina je promjena da nam Bruno Vilušić odlazi na fakultet u Zagreb. Na njegovo mjesto iz Zagreba se vraća Bepe Tomas, što znači da je deset standardnih igrača ostalo na okupu. Pojačali smo se sa četiri naša igrača iz naše Županije, Marko Jurković i Denis Protega su nam došli iz Kraljevice, na posudbu smo iz Kvarnera 2010 doveli Blaža Matića i Gabrijela Pepelara, kaže Zoran Dragojević, trener košarkaša Crikvenice, koji je itekako svjestan koliko će izazovan biti ovaj rang natjecanja.

- Da, bit će izazovno, čeka nas 26 kola, to je velika promjena u odnosu na ono sve što smo igrali do sada. To je osam kola duža liga, ima puno toga za odigrati, tu su povrede, bolesti… Cilj nam je da nas minimalno bude 15 na papiru pa da bez brige možemo očekivati da nas uvijek 12 spremnih ide na svaku utakmicu, nastavlja Dragojević.

Momčad je definirana, čeka se početak priprema, definirani su i ciljevi.

- Cilj je vrlo jednostavan, ostanak u ligi. Svatko tko uđe u viši rang u prvoj godini ima tu želju. Mi nemamo nekakvih ambicija baviti se ulaskom u Premijerligu, ali mislim da nam cilj mora biti postati stabilan prvoligaš. To bi za Crikvenicu bio velik uspjeh. Možemo li mi to? Možemo. Dobro smo posloženi na svim razinama, Grad nam pomaže i prati nas, kao što pomaže sve klubove u gradu. Moramo pronaći nešto sponzora, uprava mora napraviti svoj dio posla, uvjete imamo, dobru volju imamo, vjerujem da ćemo imati i podršku s tribina. Jedva čekamo da sve to počne. Osim toga, 2025. godine bit će 50 godina kluba koji neprekidno radi bez ijedne stanke, mislim da je ovo trenutačno najbolji način da čestitamo rođendan klubu, zaključio je Zoran Dragojević.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.