SLOVENSKA KOŠARKA

Pogledajte kako se u Ilirskoj Bistrici navija za trećeligaški klub

Četvrtak, 04. svibnja 2023. 22:16 Napisao/la  KS
Pogledajte kako se u Ilirskoj Bistrici navija za trećeligaški klub

Znate li da na samo 38 kilometara od Rijeke postoji grad u kojem ljudi uživaju u sportu bez obzira na rang natjecanja u kojem se njihovi sportaši ili klubovi natječu?

Ne, nije riječ o nogometu, radi se o košarci, a budući da je u pitanju košarka to djeluje pomalo nestvarno, na prvu bi se moglo reći da to sigurno ne može biti istina, a opet može.

Na samo 38 kilometara od Rijeke postoji trećeligaški košarkaški klub koji na svojim domaćim utakmicama ima atmosferu kakvu nema niti jedan hrvatski premijerligaš.

Grad o kojem je riječ je Ilirska Bistrica, klub je Plama-pur, trenutačno se bore da uđu u doigravanje za ulazak u Drugu slovensku ligu, a na njihovim utakmicama dvorana puca po šavovima.

Trener Plame-pur je Sašo Ožbolt, nekadašnji slovenski reprezentativac i euroligaški igrač, a u atmosferu u dvorani se uvjerite sami iz videa.

Ljubav prema košarci u Ilirskoj Bistrici očito nema granica, možda je zbog tog i takvih mjesta slovenska reprezentativna košarka posljednjih godina u značajnom uzletu.

Za razliku od hrvatske.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.