EVOCIRANJE USPOMENA

Na Platku se okupila slavna generacija košarkaša Kvarnera

Četvrtak, 04. svibnja 2023. 09:51 Napisao/la  SC

Ova generacija Kvarnerovaca najveći je uspjeh ostvarila 1976. godine, kada su natjecanje u Prvoj ligi okončali na šestom mjestu, kada su u finalu kupa poraženi od Jugoplasitke i kada su igrali Kup kupova

Košarkaši Kvarnera na Platku
Košarkaši Kvarnera na Platku Foto: Screenshot

Košarkaši Kvarnera, ona slavna generacija koja je žarila i palila parketima bivše države, okupila se na Platku na inicijativu Davorina Klobučara.

Klobučarevu pozivu na druženje odazvali su se svi redom, na druženju na Platku okupili su se Mile Miličević, Milan Grabovac, Ivan Maslak, Boris Pilepić, Rudolf Jugo,  Željko Poljak, Milan Ristić, Nikola Plećaš, Darko Marijanović, Damir Grgurev, Darko Vukušić, Željko Kosanović, Rade Marelić i naravno Klobučar.

Nekoliko riječi rekao je organizator skupa, svojim nekadašnjim sugiračima obratili su se Milan Grabovac i nekadašnji predsjednik Rade Marelić, a skup je, kako to i inače biva, bio nabijen emocijama.

Naravno, u razgovorima bivših suigrača prevladavale su košarkaške teme, evocirane su uspomene na vrijeme kada je jedna krasna generacija riječkih košarkaša, pojačana za asa svjetskog kalibra Nikolu Plećaša košarku promovirala na najbolji mogući način, Rijeka je tih godina živjela košarku.

Ova generacija Kvarnerovaca najveći je uspjeh ostvarila 1976. godine, kada su natjecanje u Prvoj ligi okončali na šestom mjestu, kada su u finalu kupa poraženi od Jugoplasitke predvođene nedavno preminulim Damirom Šolmanom i kada ih je jedan poraz udaljio od polufinala Kupa kupova. 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.