Hrvatska reprezentacija oslabljena otputovala na Europsko prvenstvo u Atenu

Nedjelja, 11. srpnja 2021. 12:48 Napisao/la  KS

Rezultat? Neka pobjedi najbolji, za mene će pobjeda biti ako ostavimo srce na parketu i dišemo kao jedan, kaže Riječanin Siniša Kuharić, izbornik reprezentacije

Hrvatska reprezentacija košarkaša u kolicima u Zračnoj luci Franjo Tuđman
Hrvatska reprezentacija košarkaša u kolicima u Zračnoj luci Franjo Tuđman Foto: Hrvatski savez košarke u kolicima/Facebook

Hrvatska reprezentacija košarkaša u kolicima otputovala je na Europsko prvenstvo B divizije u Grčku.

Iako su se zadnja tri tjedna naporno pripremali u Nedelišću reprezentacija je put Grčke krenula bitno oslabljena, zbog smrtnog slučaja u obitelji ostali su bez iznimno važne karike, kapetana reprezentacije Ivice Vujice, razigravača i šutera koji donosi prevagu u igri.

No, unatoč tome reprezentacija u Grčku ne putuje, kako se to popularno u sportu kaže, s izvješenom bijelom zastavom.

- Malo sreće, puno hrabrosti i sve je moguće, reći će Siniša Kuharić, izbornik reprezentacije uoči leta za Atenu.

Hrvatska prvu utakmicu igra u utorak protiv Srbije u 11 sati, u srijedu (18.30 sati) na rasporedu je ogled s Litvom, u četvrtak (11.30) se igra protiv Austrije.

- Bila mi je čast, zadovoljstvo i izazov zadnjih tri tjedana voditi pripreme ovih momaka za Europsko prvenstvo, dani i desetine sati rada, uigravanja, žuljeva i upala su iza nas, uz puno osobnih odricanja i zbog iskonske ljubavi prema igri. Na žalost, zbog smrtnog slučaja u obitelji ostali smo bez kapetana Ivice Vujice, ali vjerujem da ćemo dati sve od sebe i da ima „dosta ulja u svići“, samo ga treba zapaliti. Rezultat? Neka pobjedi najbolji, za mene će pobjeda biti ako ostavimo srce na parketu i dišemo kao jedan, zaključio je Siniša Kuharić.

Na EP B divizije u Atenu otputovali su Igor Ograjšek, Nermin Pandžić, Stipan Pešić, Nikola Bistrović, Ademir Demirović, Ante Štimac, Matija Tenšić, Emil Baliga, Kristijan Čabraja, Luka Bastalić i Dejan Nišandžić, jedini član KKOIK Kostrena.