Branimir Pavić: Ne treba biti pretjerano skroman, mi smo jasno rekli koje su naše ambicije!

Subota, 07. listopada 2023. 12:17 Napisao/la  KS

Kruno Simon je majstor košarke, najbolji hrvatski košarkaš u Europi u posljednjih deset godina. Respektiramo njega, respektiramo Samobor, ali idemo na pobjedu, kaže trener Kvarnera 2010 uoči prve utakmice

Branimir Pavić
Branimir Pavić

Košarkaši Kvarnera 2010 u nedjelju (14.30 sati), u dvorani Dinko Lukarić na Kozali, protiv Samobora otvaraju sezonu velikih očekivanja i jasno izraženih ambicija.

Momčad Branimira Pavića ima samo jedan cilj, sve osim plasmana u Premijer ligu smatrat će se neuspjehom, što, uzme li se u obzir roster momčadi i ima smisla.

Momčad u kojoj su Paolo Marinelli, Marjan Čakarun, Courtney Fells, Marin Đugum… ima razloga razmišljati veliko.

- Ne treba biti pretjerano skroman u sportu, mi smo jasno rekli koje su naše ambicije i prije godinu dana kada smo se tek okupljali, prošle godine nam je momčad bila malo kasno sastavljena, ove godine smo ranije krenuli i napravili smo dobar roster. U sportu nema sigurnosti, svi znamo da imamo kvalitete i znanja, a sada koliko ćemo dobro izgledati u nedjelju to ćemo vidjeti. No, sigurno je da ćemo iz dana u dan biti sve bolji i da ćemo play-off dočekati najspremniji što možemo biti i da ćemo ispuniti naše ciljeve, započeo je Branimir Pavić, trener košarkaša Kvarnera 2010.

Za razliku od prijašnjih godina, ove sezone četiri momčadi igraju play-off, što ipak malo olakšava ulazak u natjecanje?

- Proširila se liga, promijenio se sustav natjecanja. Lakše je sada ući u play off, ovaj sustav ti pruža više mogućnosti, ali mi ne razmišljamo o tome na takav način. Ne razmišljamo o tome da kao četvrti uđemo u završnicu, mi želimo biti prvi na kraju regularnog dijela, od prve utakmice želimo krenuti jako i ostvariti što bolju poziciju.

Prva utakmica Riječanima dovodi prilično izazovnog suparnika, naročito sagledaju li se neka imena koja če protiv Kvarnera 2010 zaigrati za Samobor na Kozali?

- Prve utakmice obično u sezonama su pune nepoznanica, pogotovo u ovim ligama što nemaju neko praćenje, kao što je naša liga. Kruno Simon je majstor košarke, najbolji hrvatski košarkaš u Europi u posljednjih deset godina, u ovom pripremnom periodu je to i dokazao. Respektiramo njega, respektiramo Samobor, ali idemo na pobjedu.

Kažete da ste zadovoljni rosterom, što je i razumljivo, momčad je na svim pozicijama jako dobro popunjena?

- Kako bi rekao Otto Barić, još uvijek nedostaju dva igrača. Svi zajedno smo se potrudili, složili smo respektabilan roster za ovu ligu i ovaj dio sezone. Na igračima je da opravdaju to što smo im ukazali povjerenje, da se trenira, da se radi i da se na kraju ostvari zacrtani cilj.

Do sada ste igrali na Trsatu, ove sezone selite se u dvoranu Dinko Lukarić?

- Dinko Lukarić je malo intimnija dvorana, manji je kapacitet, ali kada se skupi 200-300 ljudi može se napraviti prava domaćinska atmosfera. I zato pozivam sve ljude koji nas prate i koji vole košarku da dođu i podrže nas u našim nastojanjima da se vratimo u Premijer ligu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.