Zoran Dragojević, trener Škrljeva: Volio bih da regija ima jakog Kvarnera

Srijeda, 11. lipnja 2014. 15:04 Napisao  Patrik Mršnik

Nažalost, klubova koji su zainteresirani za kvalitetniji rad nema, svake godine se sve svede na Stoju, Crikvenicu i Škrljevo, kaže Dragojević

Iza košarkaša Škrljeva sezona je istovjetna onoj prošloj. Prvaci zapadne drugoligaške skupine zastali su na korak do ulaska u A-1 ligu, odlučivale su nijanse posljednjeg kola kvalifikacija. Gostovanje u Kašteli i tamošnji poraz udaljili su još jednom Škrljevčane od zacrtanog cilja i vratili stvari na početak. Ambiciozni drugoligaš to će nastojati biti i u sezoni koja ga očekuje od jeseni, s naznakom na već najavljene promjene u kadrovskom dijelu programa.

Htjeli smo Šamanića, nisu ga ustupili
- U kvalifikacijama za popunu prve lige htjeli smo iz Kvarnera posuditi Dinu Šamanića, koji bi za nas predstavljao pojačanje i dobio bi određenu minutažu, s time i iskustvo. No, iz Kvarnera su prosudili da im je potreban za nadmetanje u Ligi za prvaka. Suradnja Škrljeva i Kvarnera ide jako dobro, no taj mi je nedavni detalj ostao u pamćenju, kaže Dragojević.

- Ostaje nam žal za time što nismo uspijeli izboriti tu prvu ligu još jednu sezonu zaredom. Bio je to nama zamišljeni korak, ali velika je stvar i samo to što smo uspjeli ponoviti prošlosezonski uspjeh. Ostvarili smo pet pobjeda i tri poraza u kvalifikacijama, samo što su se ovoga puta neke karte drugačije zamiješale, pa smo se našli na vjetrometini i na kraju ispali iz kombinacija za A-1 ligu.

Dva poraza od Gorice i onaj završni kod novog prvoligaša Kaštele bila su previše, no ambicije kluba s dolaskom novog drugoligaškog razigravanja neće okopniti. Shodno tome, iz Škrljeva krajičkom oka prate situaciju u Kvarneru, kao nositelju kvalitete košarke u regiji. Dragojević smatra da je samo dobar i kvalitetan Kvarner jamac kvalitete.

- Jak Kvarner dobar je za sve klubove u regiji. Baza igrača je jako mala i kada bi se oni oslonili na igrače iz druge lige, mislim da bi ta druga liga pala u kvaliteti za jedno, možda i dva koplja. Jasno je, ako imate jaku bazu u Kvarneru, onda klubovi u regiji mogu razvijati svoje kadrove. Nažalost, klubova koji su zainteresirani za kvalitetniji rad nema, svake godine se sve svede na Stoju, Crikvenicu i Škrljevo, a ostali su tu samo zbog broja klubova, tako - da prođe još jedna natjecateljska sezona. Osobno, volio bih da regija ima jakog Kvarnera, da se ondje stvari srede na način povoljan za sve, kaže Dragojević.

Igrači Škrljeva trenutno su na zasluženom odmoru. U sklopu manifestacije Dani Škrljeva, u petak 20. lipnja održat će se već tradicionalan Košarkaški dan na igralištu ispred škrljevskog Doma kulture. Strateg Škrljevčana nije ustanovio datum kada će svoje pulene ponovno okupiti.

- Još je malo prerano o tome pričati, znamo da će ponekih promjena u igračkom kadru zasigurno biti, tako da još uvijek ne znamo s kakvim ćemo snagama krenuti u novu sezonu. Ono što želimo jest - biti nositelj kvalitete i dalje, pokušati pružiti što bolje igre u nadolazećoj sezoni, pa se možda ponovno naći u prilici za izboriti toliko željenu promociju u viši rang, zaključuje Dragojević.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.