Zoran Dragojević: Pokazali smo da znamo kako treba i ne treba igrati

Petak, 02. srpnja 2021. 13:32 Napisao/la  KS

Medveščak igra agresivno, skaču, imaju šut, za nas će to biti utakmica za bacit se na glavu, kaže trener Crikvenice uoči subotnje možda i najvažnije utakmice na turniru

Zoran Dragojević
Zoran Dragojević Foto: Kristian Sirotich

Košarkaši Crikvenice u petak (18.30 sati) igraju vjerojatno najvažniju utakmicu u kvalifikacijama za plasman u Prvu ligu.

Momčad trenera Zorana Dragojevića od 18 sati u Gradskoj sportskoj dvorani dočekuje Medveščak, pobjeda nad trenutačnim liderom kvalifikacija Crikveničane bi definitivno vratila među momčadi koje imaju pravo nadati se promociji.

- Mi smo u prvoj utakmici malo  podlegli pritisku domaćeg terena, možda nas je malo sve to skupa i šokiralo. Nismo dobro otvorili utakmicu, nismo bili dovoljno agresivni, iskontrirali su nas nakon nekih naših pogrešaka i teško se nakon toga bilo čupati, a šut nas nije služio. No, odigrali smo odlično protiv Đakova i sada smo tu gdje jesmo, kaže Zoran Dragojević, trener Crikveničana koji su prvi od momčadi na završnom turniru platili danak neigranju i netreniranju.

Naime, protiv Đakova je iz rostera izostao Bojan Šamanić, zbog ozljede ga neće biti niti protiv Medveščaka, za njega je turnir završio utakmicom protiv Amfore, a riječ je ipak o važnom igraču koji će nedostajati u rotaciji.

- Napukla mu je kost u zglobu, sigurno će nam nedostajati protiv momčadi kao što je Medveščak, koja igra agresivno, skače, ima šut. No, vraća nam se Ivor Benić, koji je zbog poslovnih obaveza izostao protiv Đakova.  Za nas će utakmica protiv Medveščaka biti za bacit se na glavu, pokazali smo da znamo i kako ne treba igrati i kako treba igrati. Sada samo moramo ponoviti ovo naše bolje izdanje, nastavit će Dragojević.

Po svemu do sada viđenom turnir u Crikvenici mogao bi biti otvoren do posljednjeg dana, naročito ako Crikveničani uspiju u svoju korist riješiti utakmicu protiv Medveščaka.

- Svaki dan je nova utakmica i svaka utakmica je nova priča, Medveščak je jedva dobio Vindiju, onda je uništio nade Amfori. Sada treba vidjeti što će se dogoditi. Ali bez obzira kako završilo moram reći da su sve momčadi koje su ovdje na neki način pobjednici, smogli su snage i financija da se okupe i da se turnir odigra na jednom visokom nivou. Do sada nije manjkalo niti atraktivnih poteza, niti neizvjesnosti, niti preokreta, a još uvijek nismo vidjeli niti pola, zaključit će Dragojević.