Siniša Štemberger: Očekujem da u drugom dijelu veću šansu dobiju mladi igrači

Četvrtak, 30. prosinca 2021. 14:12 Napisao/la  KS

Moramo se dodatno stabilizirati i zadržati kvalitetne mlade igrače, napraviti situaciju da u ovom klubu vide svoj prosperitet, kaže kapetan Kvarnera 2010

Siniša Štemberger
Siniša Štemberger

Košarkaši Kvarnera 2010 od jučer su na malom predahu, puleni trenera Gorana Šućurovića dobili su četiri dana odmora, već od ponedjeljka čekaju ih treninzi za nastavak sezone, 8. siječnja gostuju kod Ribola Kaštele.

- To nam je jako važna utakmica, izgubili smo od njih u produžetku na Trsatu, sigurno imamo kvalitete da ih pokušamo pobijediti u njihovoj dvorani, a tom bismo pobjedom napravili jako velik korak prema Ligi za prvaka, započet će Siniša Štemberger, kapetan Kvarnera 2010.

Prvi dio sezone Riječani su zaključili na petoj poziciji, imaju osam pobjeda i četiri poraza.

- S obzirom da nam je lani bila debitantska sezona u Prvoj ligi, ove godine smo ipak znali što nas očekuje. Ranije smo se kompletirali, nešto smo i trenirali u predsezoni s momčadi s kojom smo igrali pa smo u startu bili u plusu. Kao da nam je malo i raspored bio naklonjeniji. Doma smo izgubili dvije utakmice, u produžetku od Ribola Kaštele i od Bosca protiv kojeg nismo bili niti blizu, a to nam je u biti i jedina utakmica u kojoj nismo bili blizu pobjede. Nismo imali niti nekakvih problema s ozljedama, nije bilo previše niti izolacija i ako tako ostane i u drugom dijelu sezone bit ćemo više nego zadovoljni. Naravno, vidjet ćemo kako će se stvari razvijati, ali očekujem da u drugom dijelu sezone malo veću šansu dobiju mladi igrači, kazat će Siniša Štemberger.

Mladim igračima prilika će se pružiti izbori li momčad ulazak u Ligu za prvaka, uvijek je lakše razvijati mladog igrača kada nema rezultatskog imperativa.

- S time da minutaža mora biti zaslužena i kroz treninge i kroz pristup. Mora postojati nekakav kriterij. Imamo dosta mladih igrača, da ih sada ne spominjem, a imamo i igrače poput Vrankovića, koji više nije tako mlad, ali je još uvijek potencijal i u budućnosti bi mogao biti dobar igrač. Naravno, ovisno o tome koliko se želi angažirati u košarci, nastavlja Štemberger.

Kvarner 2010 nije bio u bajnoj situaciji, ali opstojnost kluba ipak više nije upitna

- Guramo dobro, velik problem je što nam dosta mladih igrača odlazi, Kučić u Cedeviti je bio naš igrač, odlično igra. Ante Volarević je bio odličan prošle godine, igra za juniore Cedevite i studira na FER-u, otišao nam je Vito Smojver koji je lani bio standardan. Moramo se dodatno stabilizirati i zadržati kvalitetne mlade igrače, napraviti situaciju da u ovom klubu vide svoj prosperitet, da vide da i ovdje mogu postati igrači. Naravno, upitno je i koliko ćemo Jasmin i ja ostati i davati ruku, kaže Štemberger.

I to je valjda svima jasno, slika Kvarnera 2010 sa Sinišom Štembergerom i Jasminom Perkovićem ne bi bila ista slici Kvarnera 2010 bez njih dvojice.

- Bilo bi puno teže. Naprosto moramo kupiti vrijeme da bi ti klinci stasali, ali i da bi drugi igrači napredovali. Jashari je jako napredovao u odnosu na prošlu sezonu, Delpin je bolji, Jadrijev nam je dao ruku, Guštin nam je velik pogodak, Krulčić može dati dobre minute pogotovo obrambeno... Velik je pomak i zbog činjenice da je veći fond treninga, da se radi individualno s Jasminom Perkovićem, velika je to prednost. Ima tu potencijala iako je i tu sve stvar koliko će netko raditi na sebi i koliko će uložiti u košarku. Tu nema puno filozofije, zaključit će Štemberger.

loading...