ŠKRLJEVO - POŽEGA (19.30) Prilika za popravljanje koš-razlike uoči tjedna odluke

Srijeda, 06. svibnja 2015. 05:57 Napisao  Patrik Mršnik

Moramo misliti na posljednja dva kola, na vrlo važne utakmice koje nas čekaju u sljedećih tjedan dana. Raspored je takav da se praktički ništa neće znati do zadnjeg kola, mi moramo kalkulirati i dozirati igrače, rekao je Naglić

Košarkaše Škrljeva večeras od 19.30 sati na Mavrincima očekuje dvoboj osmoga kola kvalifiakcija za popunu A-1 lige. Prilika je za izabranike Aramisa Naglića upisati nove bodove i ponovno se izjednačiti na vrhu ljestvice kvalifikacija sa zagrebačkom Hermes Analiticom. Analitičari su u utorak slavili u Zadru kod Jazina i potvrdili kandidaturu za prvo mjesto koje jamči izravan plasman u elitni rang hrvatske košarke sljedeće sezone. Sljedeći protivnik je Požega, sastav koji u dosadašnjem tijeku kvalifikacija ne zna za ništa osim poraza, imaju ih šest u jednakom broju odigranih susreta. Jedan od takvih dogodio se i u trećem kolu kada je Škrljevo u požeškoj dvorani Grabrik pobijedilo rezultatom 85:62.

Požega je istočnu skupinu A-2 lige osvojila u samom kraju s omjerom 17-3, bio je to prvi put od hrvatske samostalnosti da je taj klub došao do vrha druge razine košarkaških nadmetanja. Ovo su momčadi vladimira Englmana stoga prve kvalifikacije u koje su i ušli kao potpuni autsajderi. Nekolicina igrača nekoć je igrala prve lige (Rimac, Norac, Čelebija), no uglavnom se radi o košarkaškim entuzijastima, bez ikakvog podcjenjivanja uloge i značaja Požege za košarku na istoku zemlje. Ona je generalno na teškim nogama, fuzijom VROS Darde i Osijeka sačuvana je jedina vrijednost na tom prostoru nakon odustajanja Slavonskog Broda zbog financijskih poteškoća, karakterističnih za taj kraj koji je nekoć obilovao košarkaškim klubovima.

Sa zapada na cjelokupnu situaciju gledaju vrlo dobro. Pobjeda protiv Požege već je ukalkulirana u planove nakon čega će, svi se nadaju, uslijediti bitka protiv Hermesa (subota, 18) za prvo mjesto i put prema gore. Sve će to sljedeće srijede u posljednjem kolu trebati potvrditi protiv Jazina, kluba koji je apsolutno podbacio. Izgledi Zadrana za drugo mjesto minorni su, no ne i oni Podravca koji se još ima nečemu nadati ukoliko mu se rezultati preostalih susreta poklope. Podravac će za drugo mjesto u posljednjem kolu kod kuće morati svladati Hermes, što bi moglo dobro doći Škrljevu ako ondje izgubi u subotu. No, za sve kalkulacije vjerovatno će prerano biti i u posljednjim minutama dvoboja zadnjeg kola, pa je tome tako i sada.

Požega se mora pobijediti, a u najavi susreta trener Škrljeva Aramis Naglić naglasio je važnost odmaranja nekih igrača odnosno veću ulogu onih iz rotacije koji bi trebali iznijeti utakmicu.

- Oni su, bez podcjenjivanja momčad koja više ne može računati na borbu za prve dvije pozicije. Pokazali su da su ispod razine ostalih momčadi pa smo shodno tome pripremali tu utakmicu. To je prilika da malo oprobamo neke alternacije, da izvrtimo priču i da damo priliku onima koji igraju manje. Moramo misliti na posljednja dva kola, na vrlo važne utakmice koje nas čekaju u sljedećih tjedan dana. Raspored je takav da se praktički ništa neće znati do zadnjeg kola, mi moramo kalkulirati i dozirati igrače, rekao je Naglić.

Ono što ga može veseliti je naznaka povratka Josipa Surine u natjecateljski ritam. Nije u kvalifikacijama igrao puno nakon što je preskočio završnicu sezone, odlučio se na mirovanje pa na operaciju nosa ne bi li je na kraju ipak odgodio za ljeto. Spekuliralo se i o odlasku iz redova Škrljeva, no Surina je kao dio raspoloženog trijumvirata s Trbovićem i Češkovićem uzeo Podravcu pobjedu u vrućoj atmosferi dvorane u Virju.

- Drago mi je da se  vratio i da je ponovno dosegao tu razinu forme na kojoj može participirati u utakmicama. On je igrač koji nam je potreban, ja uvijek naglašavam da dolazi iz razine A-1 lige gdje je dugo godina i igrao. Sretan sam što je tu, danas ćemo ga također koristiti uz one koje do sad nismo prečesto, tako da svi spremni i uigrani dočekaju zadnja dva kola i odlučujuće trenutke kvalifikacija, kaže Naglić.

Odmarat će se nešto više i Marko Milekić, junak dosadašnjeg dijela kvalifikacija dobio je ozljedu zgloba koja ga je usporila u trenažnom procesu, no u Virju je odradio dobar posao. Trebalo bi to značiti više minuta za Dinu Vidmara, mladac iz Kvarnera dobit će priliku zabljesnuti protiv Požege.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.