Nikica Šljuka, košarkaš Škrljeva: U Ludbregu je slavila momčad, otvara nam se dobar put

Srijeda, 09. travnja 2014. 13:57 Napisao  Patrik Mršnik

Situacija je dobra, idemo utakmicu po utakmicu, radimo dobro svoj posao iako nas čeka još puno truda do kraja, mislim da možemo ostvariti jedno od prva dva mejsta, kaže 27-godišnji bek-šuter.

Sto poena postigli su košarkaši Šrkrljeva na gostovanju kod Grafičara. Ludbreg, poznatiji kao 'centar svijeta' mogao bi biti centar s kojeg su Škrljevčani krenuli u pohod na A-1 ligu. Poraz u Gorici na otvaranju kvalifikacija anuliran je izvrsnom napadačkom igrom momčadi Zorana Dragojevića, čija se prezentacija očekuje i u danima koji slijede. Raspored im ide na ruku, jer nakon subotnje utakmice s Borovom na redu je slobdan tjedan, a onda i još tri domaća ogleda.

- U Ludbregu je krenulo izjednačeno, bilo je teško steći ikakvu prednost nad njima, no to smo uspjeli u drugoj četvrtini. Tada se otvorio šut, dobro je odigrao Filipović u toj dionici, iako ne bih volio nikoga isticati, slavila je ekipa, kazao je Nikica Šljuka, 27-godišnji bek-šuter pristigao uoči kvalifikacijske lige iz A-1 ligaša Slavonskog Broda. Stavio je Šljuka dvadeset i osam poena u utorak navečer, postigao i pola (6-12) škrljevskih trica te opravdao povjerenje struke.

Pogled na ljestvicu i pravila kvalifikacijske lige sugerira da je Škrljevo u dobroj poziciji za promociju u najviši rang hrvatske košarke. Prvi iz kvalifikacija ulazi izravno, drugi razigrava s pretposljednjim prvoligašem. Možda bi baš taj mogao biti Slavonski Brod, bivši Šljukin tim.

- Mi ćemo u svakom slučaju pokušati izboriti jdno od prva dva mjesta. Ako budemo drugi, onda nas može dopasti Brod, Darda ili ponovno Križevci. Situacija je dobra, idemo utakmicu po utakmicu, radimo dobro svoj posao iako nas čeka još puno truda do kraja, mislim da možemo to ostvariti. U trokutu između Gorice, Kaštele i nas rješavat će se pitanje prva dva mjesta, kaže Šljuka.

Riječanin s internacionalnim košarkaškim iskustvom (Olimpi Tbilisi, Gruzija), tek pristigao iz prvoligaške sredine dobro će doći Škrljevčanima u borbi za plasman u elitno društvo. Poslužit će Šljuka idealno već i u subotu, kada u prvoj domaćoj utakmici u kvalifikacijama momci dočekuju istočnog prvaka, Borovo.

- Očekujem punu dvoranu u našem premijernom domaćem nastupu i našu pobjedu, nastavak dobrog puta kojim smo krenuli u utorak, slavljem kod Grafičara.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.