Na Škrljevu traju pripreme za A-1 kvalifikacije, Milekić i Salamun pojačavaju roster

Srijeda, 18. ožujka 2015. 21:10 Napisao  Patrik Mršnik

Spominjao se u raznoraznim kuloarima još čitav niz imena koji su na ovaj ili onaj način, makar i samo telefonskim razgovorima povezani s povratkom ili dolaskom na Škrljevo

 

Na Škrljevu se užurbano pripremaju za novih osam nastupa u kvalifikacijama za A-1 ligu. Treću sezonu zaredom na parketu dvorane u Mavrincima slavit će se naslov prvaka i podignuti novi trofej kada se okonča utakmca posljednjeg kola protiv Pule 1981. Preostale su još dvije obveze da se momčad Aramisa Naglića službeno upiše u sportske almanahe, nakon čega će krenuti lov za usponom. Prvoligaško društvo čini se nikad bliže, trebat će ga dohvatiti u novim okršajima s četiri preostala regionalna prvaka. Zasada su uz Škrljevo (zapad) sigurni tek Hermes Analitica (centar) i Požega (istok). Ostale skupine završavaju već ovoga vikenda pa će se u subotu razriješiti i dilema na Jugu (Jazine - Mislav) i trilema na sjeveru (Grafičar - Međimurje - Podravec).

 

Što se tiče promjena u rosteru, zasad su sa devedeset i devet-postotnom sigurnošću unutra tek dva, povratnička imena. U bijelo-zeleni dres ponovno bi tako trebao uskočiti Marko Milekić, točno dva metra visoki Puljanin koji je prethodne dvije sezone uspješno figurirao u rotaciji momčadi Zagreba. Preliminarni dogovori na relaciji Škrljevo - Zagreb već su postignuti pa bi se 20-godišnji (zaštićeni!) bek-šuter već u kasnijoj fazi ovoga tjedna mogao naći na prvom treningu. Mravi iz Trnskog su u posljednjem kolu regularnog dijela A-1 lige slobodni, pa nema nikakvih prepreka da se Milekić ponovno vrati na mjesto gdje je kvalifikacije za A-1 ligu igrao i lani.

 

Drugo je ime bivši igrač Kvarnera 2010 Igor Salamun. Vrlo je to važan igrač u križaljci Aramisa Naglića budući da je momčad, iako dobro popunjena niskim igračima 'tanka' na polju pravih razigravača. Za Salamuna prvenstvo u trećoj njemačkoj ligi završava 28. ožujka, trebao bi s početkom travnja, taman pred kvalifikacije stići na Škrljevo.

 

Spominjao se u raznoraznim kuloarima još čitav niz imena koji su na ovaj ili onaj način, makar i samo telefonskim razgovorima povezani s povratkom ili dolaskom na Škrljevo, no poznato je samo da je papire od kluba zatražio Nereo Gržinić. Daroviti bivši igrač Stoje i Pazina otišao je nakon što je izrazio nezadovoljstvo minutažom po završetku susreta u Crikvenici. O ulaznim transferima više će se znati u narednim danima, tržište je dosta limitirano budući da se za kvalifikacije, kao niti za cijelu A-2 ligu nakon isteka prijelaznog roka ne mogu registrirati igrači koji su u tekućoj sezoni nastupali za bilo koji drugi A-2 klub u Hrvatskoj.

 

Kao primjer, sa Škrljeva su htjeli dovesti bivšeg razigravača Kvarnera 2010, Mattea Juričića, no on se nakon povratka s Kosova odlučio zaigrati za Bosco u A-2 ligi centar, čime je do kraja sezone Škrljevu postao nedostupan.

 

Kako bilo da bilo, na Škrljevu se čeka ždrijeb kvalifikacija koji je na rasporedu u ponedjeljak, 23. ožujka. Iz kluba su tražili da prvo kolo budu slobodni, samo iz razloga što zapadna skupina završava tjedan dana kasnije od ostalih.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.