MARIN MODIĆ, KRILO ŠKRLJEVA

Nakon svega, gušt je opet igrati košarku

Četvrtak, 28. ožujka 2013. 11:46 Napisao  Luka Variola

 Priključio sam se Škrljevu, jer sam vidio da se radi o zdravoj sredini. To mi paše nakon svih onih gluposti koje sam prošao sa starim Kvarnerom., objašnjava Modić

Prvo pa muško! U povijesnoj prvoj utakmici kvalifikacija za A-1 ligu košarkaši Škrljeva ostvarili su odmah i prvo slavlje. Na Mavrincima je pao prvak A-2 lige Istok Belišće, koji se dobro držao do odlaska na odmor, da bi u nastavku utakmice "položio oružje".

- Na početku smo upali u njihov spori ritam, poslije smo se izvukli. Trgnuli smo se malo u svlačionici i u nastavku je to puno bolje izgledalo. Skupili smo glave i pokrenuli smo se. Nikakve posebne pripreme nismo imali na treninzima. Tu ekipu praktički nismo vidjeli do susreta, ali najvažnije je da se skupe glave i da se počne igrati košarka, objašnjava Marin Modić, koji je s 18 poena bio jedan od najboljih u momčadi Zorana Dragojevića.

Škrljevčani su do pobjede stigli najviše na krilima osjetno šireg igračkog kadra. Nakon nešto sporijeg ritma u prve dvije četvrtine u nastavku su jednostavno ubacili u "višu brzinu".

- Trener nas je dobro mijenjao. Mislim da smo na svježinu dosta dobro odigrali. Mene je malo list zezao, ali budući da imamo dugu klupu, uspjeli smo se dobro pokrivati. Tko god je ušao dobro je odradio posao.

Ekipa Škrljeva se dobro oporavila od subotnje fešte kojom je proslavljeno rođenje sina jednog od najiskusnijih igrača Davora Velčića.

- Čestitali smo mu na najbolji način - pobjedom, dodaje nekadašnji igrač starog Kvarnera koji se u Škrljevu vratio ozbiljnoj košarci. Prvi dio sezone proveo je u Rekreativnoj košarkaškoj ligi...

- Nisam praktički ozbiljno trenirao otkada sam prestao igrati za Učku u B-1 ligi. Imam i posao, tako da se cijelo ljeto nisam bavio košarkom. Nakon RKL-a  priključio sam se Škrljevu jer sam vidio da se radi o jednoj zdravoj sredini. Ljudi su korektni i realni, nema pritiska. To mi paše nakon svih onih gluposti koje sam prošao sa starim Kvarnerom. Uz to, ekipa je stvarno prava klapa i opet mi je gušt igrati košarku.

Očekivanja u nastavku kvalifikacija?

- U svaku ćemo utakmicu ići po pobjedu. Pokušat ćemo ostati nepobjeđeni na domaćem terenu i što skuplje prodati kožu u ovim kvalifikacijama, zaključuje Modić.

loading...