Mladen Šarčević: Nepopravljivi entuzijast koji je u jednom danu postigao povijesne rezultate s dva kluba

Utorak, 19. svibnja 2015. 16:03 Napisao  Patrik Mršnik

Te subote nije bilo sretnijeg sportaša u Rijeci od mene, počevši od najplaćenijeg nogometaša Rijeke pa sve do djeteta koje se sportom bavi od jučer, kazao je Šarčević

Deveti dan svibnja ostat će u pamćenju mnogih ljubitelja košarke iz šire riječke regije. Te su se subote dogodila dva povijesna uspjeha za kraljicu igara na ovim prostorima. Prvo je mlađekadetska generacija Košarkaškog kluba FSV-a pobjedom u finalu regionalnog prvenstva protiv Ghia Staffa po drugi put zaredom osigurala nastup na državnoj poluzavršnici u Zadru, potom su košarkaši Škrljeva velebnom pobjedom u Zagrebu protiv Hermes Analitice vizirali put u A-1 ligu sljedeće sezone. A poveznica obiju priča je Mladen Šarčević.

Zahvale zaslužnima
FSV je skup košarkaških entuzijasta koji je samo svojim radom stigao do vrhunskih rezultata u mlađim uzrasnim kategorijama. Radi se sustavno, marljivo i s punom pažnjom prema djeci. Šarčević je posebno naglasio važnost njegovih suradnika koji su s djecom radili u mnogim školama košarke.
- Veliko hvala Goranu Lončaru, Marinu Brajnoviću, Siniši Kuhariću, Dariju Didoviću, Franji Šiljegu i Marinu Mijaljeviću. Oni su cijelu vrijeme u procesu odrastanja s tim klincima, hvala i njihovim roditeljima od kojih imamo samo dobre povratne informacije.

On je naime, trener upravo  trofejne generacije mladih igrača FSV-a, ali i kapetan Škrljeva u antologijskoj sezoni. Dok su Škrljevčani slavili u Zagrebu, Šarčević je slavio baš na Mavrincima gdje su njegovi dečki pobijedili Ghia Staff i ušli na zadarski turnir koji počinje ove srijede.

- Da mi je netko rekao da će mi se nešto tako lijepo dogoditi u jednom danu ja mu ne bih vjerovao. Na kraju je sve ispalo savršeno, a nije moralo biti tako. No, kažu da da se sve dobro upravo dobrim vraća. Valjda se sav taj rad, uloženi trud u radu s djecom, treniranje na oba fronta mora jednom vratiti. Ja nisam uvijek uspjevao uskladiti FSV i Škrljevo uz još tri selekcije koje vodim u Košarkaškom klubu Primorje, no netko je to odozgo vidio i nagradio me, valjda naljepšim danom moje karijere. Te subote nije bilo sretnijeg sportaša u Rijeci od mene, počevši od najplaćenijeg nogometaša Rijeke pa sve do djeteta koje se sportom bavi od jučer, kazao je Šarčević.

Morat će odabrati trener FSV-a i kapetan Škrljeva između dvije mogućnosti. Trenerski posao posebna je priča u odnosu na partije u dresu Škrljeva u kojem je već šest sezona. Pomogao je i ove sezone, upisao tri nastupa u A-1 kvalifikacijama, dao stoti koš Požegi, zabio nešto i Podravcu. Nepopravljivi entuzijast može pomoći i na najvišoj razini, no vremena za odluku ima dovoljno.

- Vidjet ćemo nakon ljeta kada se sjedne i kada se podvuče crta. U meni entuzijazma za igrom još uvijek ima, no posebno me veseli prenošenje znanja djeci, i to još kada mogu pomoći vlastitim iskustvom, zaključuje Šarčević.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.