Mladen Šarčević: Nepopravljivi entuzijast koji je u jednom danu postigao povijesne rezultate s dva kluba

Utorak, 19. svibnja 2015. 16:03 Napisao  Patrik Mršnik

Te subote nije bilo sretnijeg sportaša u Rijeci od mene, počevši od najplaćenijeg nogometaša Rijeke pa sve do djeteta koje se sportom bavi od jučer, kazao je Šarčević

Deveti dan svibnja ostat će u pamćenju mnogih ljubitelja košarke iz šire riječke regije. Te su se subote dogodila dva povijesna uspjeha za kraljicu igara na ovim prostorima. Prvo je mlađekadetska generacija Košarkaškog kluba FSV-a pobjedom u finalu regionalnog prvenstva protiv Ghia Staffa po drugi put zaredom osigurala nastup na državnoj poluzavršnici u Zadru, potom su košarkaši Škrljeva velebnom pobjedom u Zagrebu protiv Hermes Analitice vizirali put u A-1 ligu sljedeće sezone. A poveznica obiju priča je Mladen Šarčević.

Zahvale zaslužnima
FSV je skup košarkaških entuzijasta koji je samo svojim radom stigao do vrhunskih rezultata u mlađim uzrasnim kategorijama. Radi se sustavno, marljivo i s punom pažnjom prema djeci. Šarčević je posebno naglasio važnost njegovih suradnika koji su s djecom radili u mnogim školama košarke.
- Veliko hvala Goranu Lončaru, Marinu Brajnoviću, Siniši Kuhariću, Dariju Didoviću, Franji Šiljegu i Marinu Mijaljeviću. Oni su cijelu vrijeme u procesu odrastanja s tim klincima, hvala i njihovim roditeljima od kojih imamo samo dobre povratne informacije.

On je naime, trener upravo  trofejne generacije mladih igrača FSV-a, ali i kapetan Škrljeva u antologijskoj sezoni. Dok su Škrljevčani slavili u Zagrebu, Šarčević je slavio baš na Mavrincima gdje su njegovi dečki pobijedili Ghia Staff i ušli na zadarski turnir koji počinje ove srijede.

- Da mi je netko rekao da će mi se nešto tako lijepo dogoditi u jednom danu ja mu ne bih vjerovao. Na kraju je sve ispalo savršeno, a nije moralo biti tako. No, kažu da da se sve dobro upravo dobrim vraća. Valjda se sav taj rad, uloženi trud u radu s djecom, treniranje na oba fronta mora jednom vratiti. Ja nisam uvijek uspjevao uskladiti FSV i Škrljevo uz još tri selekcije koje vodim u Košarkaškom klubu Primorje, no netko je to odozgo vidio i nagradio me, valjda naljepšim danom moje karijere. Te subote nije bilo sretnijeg sportaša u Rijeci od mene, počevši od najplaćenijeg nogometaša Rijeke pa sve do djeteta koje se sportom bavi od jučer, kazao je Šarčević.

Morat će odabrati trener FSV-a i kapetan Škrljeva između dvije mogućnosti. Trenerski posao posebna je priča u odnosu na partije u dresu Škrljeva u kojem je već šest sezona. Pomogao je i ove sezone, upisao tri nastupa u A-1 kvalifikacijama, dao stoti koš Požegi, zabio nešto i Podravcu. Nepopravljivi entuzijast može pomoći i na najvišoj razini, no vremena za odluku ima dovoljno.

- Vidjet ćemo nakon ljeta kada se sjedne i kada se podvuče crta. U meni entuzijazma za igrom još uvijek ima, no posebno me veseli prenošenje znanja djeci, i to još kada mogu pomoći vlastitim iskustvom, zaključuje Šarčević.

loading...