ŠKRLJEVO HVATA RITAM

Modić: Sve upućuje da smo opet oni pravi

Nedjelja, 02. studenog 2014. 12:44 Napisao  Patrik Mršnik

Poraz na Lošinju je nešto s čime će se morati pomiriti mnoge momčadi, kaže Marin Modić

Pobjedom nad Rovinjem u petak košarkaši Škrljeva vratili su se na staze kojima su uspješno putovali protekle dvije sezone. Nerijetko su protivnici Mavrince znali napuštati s velikim zaostatcima, bio je to slučaj i sa istarskim drugoligašem. U slavlju 102:56 svoje su minute iskoristili mladići (Kukec) ali i iskusnici koji donose sklad u svlačionicu (Šarčević). U ligi u kojoj se igra tek nekoliko onih ozbiljnijih susreta, pobjeda protiv Rovinja okarakterizirana je kao rutinska.

- Bila je ovo utakmica za dizanje forme. To smo i učinili, podigli smo formu i namjestili dodatno naše nišanske sprave. Nismo igrali s prvom petorkom, trener je dao priliku onima koji igraju ponešto manje. Dogodili su mi se i neki problemi s prekršajima u prvom poluvremenu, pa sam igrao još manje, no glavno je da smo od utakmice s Rovinjem dobili ono što smo željeli, priča Marin Modić, prosječno najbolji strijelac 'zelenih' prošle sezone.

Dojma je da se momčad diže nakon početne krize. Protiv Kastva na otvaranju odlučivao je jedan koš, onda se dogodio poraz na Lošinju. Sve je to dalo naslutiti da će Škrljevčani ove sezone imati dosta problema, poglavito nakon odlazaka Šljuke i Kučana, nezadovoljnika statusom u momčadi Zorana Dragojevića. No, pobjede nad Zametom i Rovinjem vratile su klub u kolotečinu.

- Počinjemo se dizati. Bila je prisutna lagana početna kriza, ispraznili smo se nakon ogleda protiv Kastva koji u mnogočemu igra drugačiju košarku, borbeniju i agresivniju. Poraz na Lošinju je nešto s čim će se morati pomiriti mnoge momčadi, ondje je zaista specifično igrati. No, sve upućuje da smo opet oni pravi, kaže Modić. 

Škrljevčanima raspored, barem nominalno ide na ruku. Slijede utakmice protiv dva istarske kluba (Ghia Staff, Labin) uoči međusobnih obračuna s Crikvenicom i Stojom, glavnim konkurentima za naslov drugoligaškog prvaka.

- U naredna dva kola pokušat ćemo još poraditi na samopouzdanju kroz nešto lakše oglede. Onda nam u dva kola dolaze dva najveća rivala, tada ćemo morati pokazati snagu. Već se po prvom dijelu prvenstva zaključuju mnoge stvari, na nama je da opravdamo ulogu favorita već u jesenskom dijelu, zaključuje Modić.

loading...