Marijan Mance: Igrači treniraju i igraju iz ljubavi, kvalifikacije su za nas čisti bonus

Ponedjeljak, 19. ožujka 2012. 17:05 Napisao  Luka Variola

- Cilj smo ispunili, pogotovo kada se uzme u obzir da su to praktički rekreativci i amateri. Oni košarku treniraju iz čiste ljubavi. Ovo sada dalje je prezentacija crikveničke i primorske košarke, kaže trener Kiraca

Košarkaši Crikvenice u ponedjeljak su saznali raspored odigravanja kvalifikacija za popunu A-1 lige. Mini liga koju čini pet prvaka A-2 liga kreće u subotu 24. ožujka, a Kirci su na otvaranju slobodni. Priliku za prvo testiranje snaga imat će 27. ožujka kada u okviru drugoga kola gostuju kod Međimurja. Osim ove dvije ekipe ostatak društva čine Poličnik, Dubrava i Osječki Sokol. Glavna nagrada (A-1 liga) ide pobjedniku lige, dok će drugoplasirani igrati dvije dodatne utakmice s pretposljednjom momčadi A-1 lige za ostanak.

- U prvom kolu smo slobodni i ja ga vežem na ovaj tjedan u kojem imamo mini ciklus priprema kako bi što više podignuli spremnost pred početak lige. Zbog svega toga smo i kiksali doma protiv Kraljevice u zadnjem kolu, jer smo bili malo teški. Htio sam da momčad opteretim fizički uoči kvalifikacija. No, cilj je ionako da se što bolje predstavimo u kvalifikacijama. Raspored je dobar, ali on je ionako manje važan. Sa svima moraš odigrati i doma i vani, a ja mislim da ćemo sa za svih dobro spremiti. Sve momčadi smo dobro proučili i nadam se da će ekipa tu mini ligu odraditi na jedan maksimalan način, najavljuje trener crikveničkih košarkaša Marijan Mance.

Riječki košarkaški internacionalac kormilo crikveničkog A-2 ligaša preuzeo je početkom prošle godine. Na početku svoje trenerske avanture paralelno je odrađivao ulogu trenera i igrača, da bi se potom posvetio samo klupi. Premijera je donijela naslov viceprvaka (Kraljevica je imala bolji međusobni omjer), da bi druga sezona donijela i prvi trofej. Kirci su u kvalifikacijama nastupali četiri puta s trećim mjestom kao najboljim rezultatom. Posljednji su puta elitni razred pokušali dohvatiti u sezoni 2007./08. kada su natjecanje okončali sa po pet pobjeda i poraza.

 - Kada sam dobio ponudu za trenersko mjesto rekao sam da ću ekipu voditi samo ako bude davala sto posto. Takva je bila ova sezona. Cilj smo ispunili, pogotovo kada se uzme u obzir da su to praktički rekreativci i amateri. Oni košarku treniraju iz čiste ljubavi i nama je ulazak u ove kvalifikacije čisti bonus. Ovo sada dalje je prezentacija grada, crikveničke i primorske košarke. Imperativa nemamo i mislim da baš zbog toga možemo odigrati sa svima muški, pa što bude, zaključit će Mance.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.