MARIJAN MANCE PORUČUJE

Mjesto nam je u vrhu ljestvice!

Četvrtak, 26. rujna 2013. 17:53 Napisao/la  Stjepan Lončarić

Došao je Matteo Juričić iz Kvarnera, a Pod Kotor se vratio i Matija Šamanić, kaže trener košarkaša Crikvenice

Nakon odlaska naše reprezentacije sa priprema u Crikvenici na EP u Sloveniju, omiljeni sport Kiraca, košarka, vratila se je u Gradsku sportsku dvoranu. Trener Marijan Mance svaku večer odrađuje trenigne sa domaćim košarkašima.

Tempo je jak, dečki rade kvalitetno i odgovorno ?

- Da, dosta smo u visokoj fazi priprema. Polako stižu i prve ogledne utakmice. Imamo ugovorenu utakmicu zatvorenog tipa sa Zametom, Dubravom, Zapadom (riječ je o novom, potentnom klubu iz Zagreba, novim članom A-2 lige središte)...

Vizija sezone koja je pred Vama ?

- Iako je odustao Otočac, u prvenstvu koje je pred nama liga će brojati 11 klubova, što je za dva kluba više nego prošle godine. Naš cilj je i ove godine afirmacija mladih igrača, koji na vrhu piramide, i stečenog znanja i igračkog iskustva, trebaju težiti odlasku u Kvarner, kao što su to pred godinu dana učinili Stipčić i Veljačić. U „zaštićenom“ godištu nameću se ove godine Mičanović (1999. godište), Piškulić...

Dok su nam u klubu treneri braća Gračaković, seniorskoj momčadi osiguran je redoviti dotok mladih igrača. Prošle godine SŠC „Dr. Antun Barac“ sa svojom košarkaškom momčadi plasirao se je u finale prvenstva Hrvatske za srednje škole. Veliki je tu potencijal, iza kojega stoji rad, mnogo kvalitetnog rada. Evo sada u mojoj momčadi treniram i tri igrača, koji će biti budući treneri, za to se školuju. To su Deleut, Komadina i Kozlevčar, veliki animator male djece. Bacio je i prve temelje ženske košarke. Imam neke ideje i sa Ri-basketom. Vrijeme radi za nas.

Ovogodišnji dolasci su u znaku tri Matea !?

- Došao je iz Kvarnera Matteo Juričić, mnogo je podignuo kvalitetu treninga. Uzajamno se pomažemo, dok mu ne dođe neka dobra, konkretna ponuda. Pod Kotor se je vratio i Matija Šamanić, iskusnik i dobri duh kluba. Pokušavamo prolongirati igračko umirovljenje Matea Antića. Znam da je bila riječ o dugoj, jednogodišnjoj pauzi, ali mislim da je zadatak Uprave, ali i moj da ga animiramo i vratimo u košarku. Sramežljivo gleda naše treninge, bacio je i jedan „hakl“. Treba nam jedan gospodar pod koševima, u iščekivanju oporavka Kreše Kozlevčara. Vratio se je i Matić, a otišao je samo Konjević.

I na kraju najava sezone koja je pred Vama ?

- Do utakmice sa Kastvom 19. listopada, bit će svi naši redovi dobro posloženi. Mislim da je naše mjesto u samom vrhu ljestvice, iako je konkurencija jaka. Stoja, Škrljevo, Pula 1981, Kastav, Crikvenica klubovi su koji su uvijek tu pri vrhu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.