Kup: Košarkaši Crikvenice i Kraljevice večeras igraju regionalni finale

Srijeda, 13. listopada 2021. 12:08 Napisao/la  KS
Davor Tadej
Davor Tadej

Košarkaši Crikvenice i Kraljevice večeras (20 sati, Gradska sportska dvorana) imaju odigrati utakmicu 3. kola kupa, regionalni derbi nema toliku natjecateljsku važnost koliko će objema momčadima poslužiti kao generalna proba uoči početka prvenstva.

Do regionalnog finala Crikvenica je došla pobjedama nad Kastvom i Kvarner Juniorom, a Kraljevica nije niti igrala.

U prvom su kolu bili slobodni, u drugom su bez borbe slavili u dvoboju protiv Krka, koji zbog koronavirusa nije mogao igrati.

Pobjednik večerašnjeg dvoboja igrat će protiv Pule, momčadi koja je slavila u Istri.

- Vidjet ćemo uopće tko će od igrača moći igrati, dečki studiraju, rade... Za razliku od prošle sezone ostali smo bez Vrankovića koji je otišao u Kvarner 2010 i tako mora biti. Crikvenica je solidna momčad, veliki su favoriti u ovoj utakmici, a mi još niti jednom nismo igrali u kompletnom sastavu, reći će Davor Tadej, trener košarkaša Kraljevice.

Kraljevica sezonu otvara u subotu na Kastvu, Davor Tadej, inače veliki košarkaški entuzijast, ni sam ne zna što bi mogao očekivati budući da praktički dvije godine nije bilo natjecanja.

- Prije dvije godine prvenstvo je prekinuto, prošle je odigrano što je odigrano. Dvije godine smo praktički bez košarke, jasno je da su dečki polako izgubili volju. Nekad smo s pripremama krenuli 15. kolovoza, sada smo krenuli mjesec dana kasnije. Neka se igra. Kada bismo bili svi na okupu imali bismo jako dobru ekipu, s nama su Šamanić, Salamon, Surina, ali ne znam hoće li i kada igrati. Inače, došli su nam iz FSV-a Rajković i Matić, nemamo lošu ekipu, dodat će Tadej.

Drugoligaška sezona na zapadu počinje u subotu, deset je momčadi Pula, Pazinka, Stoja, Labin, Karlovac, Crikvenica, Kraljevica, Kastav, Kvarner Junior, Krk,za razliku od prošle sezone nema više Rovinja, koji je odustao.

Dvije godine se nije igralo, korona uzima svoj sportski danak...

loading...