FINANCIJSKI PROBLEMI

Košarkaši Kraljevice igrat će u B-1 ligi Zapad

Utorak, 23. listopada 2012. 18:38 Napisao  Luka Variola

Nismo više klub s "dalmatinskim štihom" nego se oslanjamo na lokalne mladiće, kaže predsjednik Darko Konjević

Košarkaški klub Kraljevica unatoč financijskim problemima ide dalje. Iako su odustali od natjecanja u A-2 ligi Zapad, Kraljevičani nisu ugasili seniorski pogon, koji će se osjetno pomlađen ove sezone natjecati u B-1 ligi Zapad. Kraljevičane će u B-1 avanturu povesti riječki trener Damir Rajković, koji je na mjestu prvog trenera zamjenio Ante Marušića, koji je preuzeo ulogu šefa struke.

- Probat ćemo sa vlastitim snagama opstati. Uglavnom s mlađim igračima i onima koji su ostali od prošle godine. Financijska situacija nije laka, ali pokušat ćemo nekako izdržati. Uglavnom se pokrivamo od gradskih sredstava, koja nisu velika ali nam ipak omogućavaju nastavak rada, objašnjava predsjednik Kraljevice Darko Konjević.

Kraljevičani su uoči sezone ostali bez glavnih igrača, koji su nakon odustajanja od A-2 lige svoju sreću potražili na drugim adresama. Klub bogate tradicije, koji je u borbi za elitni razred hrvatske košarke bio i u sezoni 2008/09, životari slično kao i nogometni kolektiv iz iste sredine.

Kraljevica je unatoč financijskim problemima i prošle godine bila u vrhu zapadnog A-2 ligaškog društva. Kraljevičani su se praktički do posljednjeg kola borili za naslov s Crikvenicom. Tri mjeseca kasnije kraljevička realnost je B-1 liga.

- Istina je da su financijski uvjeti umnogome odredili naše i mogućnosti gotovo svih drugih klubova, ali se borimo i trudimo da opstanemo. Nismo više klub kako je u medijima znalo pisati s "dalmatinskim štihom" nego se oslanjamo na svoje lokalne mladiće i maksimalno se posvećujemo radu s našom bazom od škole košarke nadalje, zaključit će Konjević.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.