HRVOJE RADANOVIĆ NAGLAŠAVA

Zamet pruža ono što je potrebno Kvarneru

Utorak, 13. siječnja 2015. 17:58 Napisao  Patrik Mršnik

Za mene je Vladimir Anzulović poput starijeg brata, sjajno smo 'kliknuli' od početka, kaže trener Zameta 

Da je projekt Kvarner 2010 ozbiljan ne dokazuju samo rezultati ostvareni u posljednje tri sezone. Dva puta igrala se dosad Liga za prvaka na Kozali, ove je sezone također vrlo blizu uz već ostvaren plasman na završnicu Kupa Krešimira Ćosića. Košarkaški klub Zamet od ove je sezone Kvarnerova filijala, rasadnik juniora koji bi, barem prema logičnom slijedu jednog dana trebali zaigrati za Kvarner 2010. Uz omladinski pogon Kvarnera, Zamet je svojevrsna produžena ruka kluba koja omogućuje igračima igranje u A-2 ligi što mladićima daje viši nivo u odnosu na juniorsku košarku. Predsjedništvo Zameta ostalo je pod kontrolom Ervina Klarića, kostur je sačuvan i na njega nadograđena Kvarnerova mladost.

Na klupi je 23-godišnji Hrvoje Radanović, jedno od najmlađih trenerskih lica u Hrvatskoj. Dvije je godine proveo u svom Splitu, nakon čega je u ljeto 2013. godine došao na mjesto pomoćnika Vladimiru Anzuloviću. Njegov je put suradnje s trenerima počeo još 2009. godine, kada je u Akademiji Nikole Vujčića počeo raditi s Mladenom Šestanom, današnjim šefom omladinskog pogona Maccabija iz Tel Aviva, aktualnog europskog prvaka. Šestan ga nakon dvije godine zove u Split za pomoćnog trenera juniorske momčadi. Klub s Gripa tada je doživljavao renesansu ponovno izborivši ABA ligu, a Radanović je uz asistenciju Šestanu vodio kadetsku momčad Splita predvođenu Draganom Benderom i Antom Žižićem. Po odlasku iz Splita reagirao je Kvarner i vratio ga u Rijeku.

Kako ste zadovoljni prvim dijelom sezone u Zametu?

- Zadovoljan sam dosad odrađenim, kako s rezultatskog aspekta, tako i s aspekta novonaučenih košarkaških elemenata naših mladih igrača koji se polako upoznavaju sa zakonitostima seniorske košarke. Na sredini smo ljestvice, u društvu Kastva i Kraljevice s omjerom 4-7. Dečki prolaze kroz vrlo težak trenažni proces te ih treba podržati da nastave dalje istim putem, kaže Radanović.

Kako teče suradnja Kvarnera 2010 i Zameta?

- Suradnja je izvrsna, pruža točno ono što je potrebno mladim igračima Kvarnera za prijelaz iz juniorske u seniorsku košarku. Treba istaknuti da su za suradnju zaslužni predsjednik Duško Miočić i sportski direktor Marko Šamanić sa strane KK Kvarnera, te predsjednik Ervin Klarić i sportski direktor Robertino Kučić sa strane KK Zameta. Svi oni rade u zajedničkom interesu afirmacije mladih imena u riječkoj košarci.

Ima li potencijala u aktualnom rosteru Zameta za eventualni iskorak u Kvarneru?

- Potencijala uvijek ima, ne bih volio nikoga izdvajati imenom. Sigurno je da je ova polusezona iznjedrila neke nove mlade igrače, međutim oni trebaju shvatiti da je prvi kriterij uvijek trening. Samo naporan trenažni proces u kontinuitetu je pokazatelj ima li netko zbilja potencijala ili ne. Volio bih kada bi ova skupina mladih igrača nastavila putem kojim smo započeli u kolovozu prošle godine. On se sastoji od treninga, učenja, konstantne korekcije detalja i usavršavanja.

Koliko vam je pomogla suradnja s Vladimirom Anzulovićem na klupi Kvarnera 2010?

- Za mene je Vladimir Anzulović poput starijeg brata. Sjajno smo 'kliknuli' od samog početka rada. Anzulović je osoba koja živi košarku dvadeset i četiri sata dnevno, čovjek ogromne energije i znanja. Tjera svih oko sebe na maksimalnu količine rada i izvlači ono najbolje iz njih. Moram reći da sam stvarno uživao raditi s njime. Naučio sam sjajne stvari koje primjenjujem svakodnevno. Čujemo se i danas redovito, od velike mi je pomoći u svakom trenutku, kao i moj dragi košarkaški prijatelji Davor Lješević i Nikola Vujčić, kaže Radanović.

loading...