ČELNIK CRIKVENICE O A-1 LIGI

Iduće sezone igramo s Kvarnerom 2010

Četvrtak, 10. svibnja 2012. 15:57 Napisao  Luka Variola

Ako dečki ostvare plasman onda je na nama da im to omogućimo, kaže Avdagić

Košarkaše Crikvenice u subotu očekuje najvažnija utakmica sezone. U posljednjem kolu kvalifikacija gostuju u Osijeku kod vodećeg sastava mini lige i u slučaju pobjede veće od osam razlike osigurat će plasman u elitni razred hrvatske košarke! Kirci su domaćom pobjedom nad Dubravom već osigurali drugo mjesto i dodatna dva kvalifikacijska ogleda sa pretposljednjom ekipom A-1 lige Dubrovnikom. U slučaju još jedne senzacije prvi bi puta u povijesti kluba ostvarili plasman u prvoligaško društvo. U kvalifikacijama su nastupali već četiri puta s trećim mjestom kao najboljim rezultatom. 

- Uoči početka kvalifikacija ulazak u A-1 ligu nije bio prioritet. Nama su već same kvalifikacije bila dovoljna nagrada. U Crikvenici ima ljudi koji stvarno žive za košarku, svi igrači su praktički poluamateri, a napravili su vrhunski rezultat. S obzirom da su dečki svojim igrama došli u mogućnost da igraju Prvu ligu naš je zadatak da im to i omogućimo ukoliko do toga dođe. Ne želim ništa prejudicirati, ali svakako da ćemo nekakve akcije pokrenuti ako do toga dođe, objašnjava predsjednik Kiraca Damir Avdagić.

Crikvenički je kolektiv u ovogodišnje kvalifikacije ušao na "mala vrata" i bez izraženih prvoligaških ambicija. Kako vodstvo kluba sada gleda na mogućnost da sljedeće sezone Crikvenica "pod Kotorom" ugosti Kvarner 2010?

 - Ako dečki ostvare plasman onda je na nama da damo sve od sebe i da im to omogućimo, a kako, vidjet ćemo. Moj je osobni stav da ako dečki ostvare ulazak u Prvu ligu onda ju trebaju i igrati. Pa makar sljedeće godine ispali odmah iz nje. Nešto se mora napraviti da tako i bude. Mi sigurno nećemo ići u neke investicije sa nekim novim igračima, nego jednostavno ako do svega toga dođe ćemo sjesti zajedno svi skupa i vidjeti što se može, nastavlja Avdagić.

U jedan takav projekt manje sredine ne mogu ući bez suglasnosti na svim razinama. Kakav je stav gradskih struktura?

- Nas grad zasad prati u svim dijelovima. Iako uvijek može biti bolje, ne možemo biti nezadovoljni. Nadam se da će tako biti i u budućnosti. Mi ćemo nakon ove posljednje utakmice u Osijeku napraviti jedan veći sastnak i vidjeti kako dalje. U slučaju pobjede u Osijeku biti presretni, no, i ako izgubimo nećemo očajaviti jer smo mi već napravili rezultat iznad svih naših očekivanja, zaključuje čelnik Kiraca.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.