Aramis Naglić, trener Škrljeva: Definitivno imamo još prostora za napredak ako se gleda klupa

Nedjelja, 19. travnja 2015. 13:12 Napisao  I. V.

Prije smo igrali protiv momčad koje nisu imale jasnu fizionomiju, a protiv takvih momčad ponekad nije lako igrati. Hermes je ozbiljna momčad što nam više odgovara, kaže Naglić

Košarkaši Škrljeva ostvarili su pobjedu (75:60) protiv Hermes Analitice u utakmici koja je slovila kao sastanak s istinom nakon utakmice protiv momčadi koje su objektivno puno slabije. Prvi put u kvalifikacijama momčad Aramisa Naglića morala je posegnuti za elementima igre koje krase natjecateljsku košarku u kojoj sve počinje od obrane:

- Ovo je bila prva ozbiljnija utakmica protiv momčadi koja ima jasnu fizionomiju, Hermes Analitica je doista prava momčad i kvalifikacije nisu gotove. Napravili smo ono što smo morali. Prvo, svi igrači su pružili ono što se od njih očekivalo. Neću reći da su prušili maksimum, jer mogu još više, ali uložili su puno! Pokazalo se da Hermes loše reagira na zonu, što smo iskoristili. Mislim da smo u tom dijelu odradili glavni dio posla, sveli smo ih na 60 poena što je izvarnredno s obzirom na to da je Hermers momčad koja je lako postizala 80 do 90 poena u kvalifikacijama. Sada tu pobjedu treba potvrditi, u kvalifikacijama nema vremena za razmišljanje, već u utorak igramo protiv Jazina u Zadru. Jazine su lošije startale, ali nisu momčad za podcjenjivanje. To je momčad koja ima solidan roster, atipičina je u usporedbi s Hermesom, dosta su pokretljivi. Ako bismo tu utakmicu pobijedili, onda možemo reći da smo bliže cilju koji želimo ostvariti. U slučaju poraza sve ostaje otvoreno, tada se do zadnjeg kola neće znati koja će momčad u A-1 ligu, kaže Naglić.

Nakon utakmice protiv Hermesa više nema dvojbe da Škrljevo ima potencijala ostvariti povijesni uspjeh:

- Definitivno imamo još prostora za napredak ako se gleda klupa. Recimo, Surina nije imao veću minutažu protiv Hermesa, a on je igrač koji ima kvalitetu koja nam je itekako potrebna. Međutim, Češković i Salamun odigrali su protiv Hermesa jako dobro s obzirom da nemamo igrače koji unutra mogu rješavati. Kroz "pick and roll" obojica su jako dobro igali, vrlo su bili sigurni, što nam je donijelo neopohodnu dozu zrelosti. Imamo još rezervi u obrambenom dijelu. Mogu reći da smo otprilike na tragu onoga čemu težim, da igra ima glavu i rep, da komunukacija bude bolja nego na prethodnim utakmicama. Iako naglašavam da smo prije igrali protiv momčad koje nisu imale jasnu fizionomiju, a protiv takvih momčad ponekad nije lako igrati. Hermes je ozbiljna momčad što nam više odgovara, zaključuje Naglić.

Fotogalerija Lario Tus

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.