A-2 liga košarkaša: Crikvenica u prvom kolu gostuje u Puli, sveučilišni Istrauni novak u ligi

Subota, 19. rujna 2015. 10:06 Napisao/la  S. L.

Istrauni Basketball, klub iz Pule, osnovan na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli 


Na Plenumu klubova A-2 lige zapad utvrđeni su sudionici natjecanja, prihvaćene Propozicije natjecanja i izvršen je ždrijeb za sezonu 2015/16. Prvo kolo igrati će se 10. listopada, a liga završava 26. ožujka iduće godine. Zimska stanka je kratka i traje od 19. prosinca do siječnja 2016. godine.

Umjesto prošlogodišnjeg prvaka, KK Škrljevo, koje se je plasiralo u A-1 ligu, novi klub je Istrauni Basketball, klub iz Pule. Riječ je jedinstvenom ustroju kluba, koji je začet na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Idejni začetnik i voditelj programa ove lijepe košarkaške priče je docent na tom sveučilištu, dr. sc. Oliver Radolović.

Favoriti u predstojećem prvenstvu trebale bi biti momčadi Stoje, Pule 1981 i Crikvenice, a prvi pravi derbi već je u prvom kolu kada se u Puli sastaju istoimeni domaćin sa Crikvenicom.

U 1. kolu, 10. listopada, igraju: Zamet - Ghia Staff, Jadranka - Istrauni, Kraljevica - Stoja, Pula 1981 - Crikvenica, Rovinj - Rudar, Šanac - Kastav.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.