A-2 LIGA KOŠARKAŠA

Crikvenica srušila lidera, Kastav nije izdržao pritisak

Subota, 06. veljače 2016. 11:08 Napisao/la  Stjepan Lončarić

Utakmica 15. kola: Kastav - Crikvenica 60:79 (20:20, 19:27, 8:21, 13:11)


A-2 liga košarkaša

KASTAV - CRIKVENICA 60:79 (20:20, 19:27, 8:21, 13:11)

KASTAV: Miletić 2, Benković 3, Ivandić 16, Barnjak 17, Dobrić 2, Prpić 6, Mandičić, Kučan, Lipovšćak 6, Ratko 3, Santini 4.

CRIKVENICA: S. Domijan, Bjelanović 8, Car, Maruna 13, Mandžuka 13, Komadina 10, Šamanić 13, M. Domijan, Lušičić, I. Benić 2, Glavan, M. Benić 20.

Košarkaši Kastva nisu izdržali pritisak liderske pozicije u prvenstvu. Na čelu su bili samo šest dana, do dolaska Kiraca u njihovu dvoranu.

Crikvenica koja je u prvom dijelu prvenstva zaigrala tek nakon što se je našla na sedmom mjestu tablice, krenula je prema vrhu i nalazi se u nezadrživom uzletu.

U proljetnom dijelu prvenstva, iako im je dvorana zbog potreba maškara na korištenje u smanjenom obimu, igraju sve bolje. Dvije utakmice (Pula 1981, Stoja) odigrali su u svojoj nekadašnjoj dvorani u Srednjoj školi i obje riješile u svoju korist.

U posljednjih 12 godina, od kada se ova liga igra u sadašnjem formatu, ne pamti se uzlet jedne momčadi iz donjeg dijela ljestvice prema vrhu. Na ruku su im išli i rezultati mađusobnih ogleda Stoje, Šanca i Kastva, uz pomoć Kraljevice. Upravo iz tih razloga sada se i Crikvenica i Kraljevica od ovoga kola ozbiljno se uključuju u borbu za najviši plasman.

Na Kastvu je domaćin odigrao prvu četvrtinu korektno, a onda su se razigrali igrači trenera Zorana Oštrića i u drugoj i trećoj četvrtini ostvarili veliku 27:48 - nedohvatljivu razliku.

Gosti su imali čak pet dvoznamenkastih strijelaca, a uz standardne Marunu, Šamanića, Domijana i Benića posebno dojmljivu utakmicu odigrao je Alen Mandžuka, ali i sve bolji Bjelanović.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.