A-2 liga košarkaša: Crikvenica dolazi u Kastav, domaćin prvi put brani lidersku poziciju

Petak, 05. veljače 2016. 11:30 Napisao/la  Stjepan Lončarić

Parovi 15. kola (6/7 veljače): Šanac - Stoja, Kastav - Crikvenica, Pula 1981 - Zamet, Rovinj - Istrauni, Labin - Ghia Staff, Kraljevica - Jadranka


Tijekom predstojećeg vikenda sudionici A-2 lige - Zapad kreću sa uzbudljivom završnicom. Čak tri utakmice naći će se u žiži zanimanja, dvije sa vrha u Karlovcu i Kastvu, te u Rovinju za bijeg sa začelja.

Iako Crikvenica nije u krugu izrazitih favorita koji su se polako ipak počeli međusobno razdvajati, Kirci su u protekla 2-3 kola pokazali da su momčad znalaca, koja uvijek može iznenaditi. Stradali su Pula 1981, a prošlo kolo i Šanac.

Momčad trenera Zorana Oštrića put vodi na Kastav, gdje će domaćin jurnuti u obranu vodeće pozicije na kojoj su se našli unazad sedam dana našli prvi puta.

Vrlo žestoko će biti i u Karlovcu gdje stiže Stoja. Poražena momčad gubi mnogo, domaćin možda i nešto više, jer bi sa četvrtim porazom Šancu iskopnile šanse koje bi se u završnici prvenstva svele u okvire teorije.

Gosti iz Pule nakon dva poraza iz prvog dijela prvenstva djeluju dobro i autoritativno. Na suprotnom kraju ljestvice, Rovinj i Istrauni voditi će ljuti boj i lov za spasonosnom drugom pobjedom.

Dva su susreta u kojima su domaćini ipak favoriti. Pula 1981 bi trebala drugom uzastopnom pobjedom protiv mladića sa Zameta zaključiti crnu seriju uzrokovanu brojnim ozljedama, dok Kraljevica pobjedom protiv Jadranke stiže ponovno na četvrto mjesto u slučaju poraza Kiraca na Kastvu.

Još jedan istarski ogled može ponuditi obilje uzbuđenja. Redizajnirani Labin može do treće pobjede protiv Ghia Staffa u kojemu stari lisac Belina ponovno opasno prijeti.

Parovi 15. kola (6/7 veljače): Šanac - Stoja, Kastav - Crikvenica, Pula 1981 - Zamet, Rovinj - Istrauni, Labin - Ghia Staff, Kraljevica - Jadranka.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.