A-2 košarkaša: U Karlovcu se igra derbi lige između Šanca i Crikvenice

Petak, 23. listopada 2015. 16:21 Napisao/la  Stjepan Lončarić

Parovi 3. kola (24, listopad): Jadranka - Ghia Staff, Kraljevica - Zamet, Pula 1981 - Istrauni, Šanac - Crikvenica, Kastav - Rudar, Rovinj – Stoja.


Košarkaši Šanca krenuli su sa mukotrpnim oporavkom i najavom povratka košarke u grad na četiri rijeke. Nisu još došla vremena četiri velikana i reprezentativaca sa početnim slovom K u prezimenu (Križan, Kolaković, Kasun, Kiseljak), ali evidentan je iskorak kod ove momčadi.

Subotu (16) u ŠSD Mladost u Karlovcu igra se derbi utakmica lige između Šanca i Crikvenice. Riječ je o dvije momčadi, koje su sačuvale sklad iskusnijih igrača uz punu afirmaciju mladića zaštićenog godišta. Matija Ćešković trebao bi povesti Šanac prema pobjedi, ali su se on i Novosel ozljedili na treningu.

Ako ne nastupe, bio bi to veliki hendikep za domaćina. Gosti dolaze sa šest mladića, ali i sa iskusnicima Benićem, braćom Šamanić, Marunom, Komadinom... Drugi poraz Crikvenice nakon samo tri kola udaljio bio Kirce od vrha ljestvice.

Jadranka iz Malog Lošinja i Kraljevica trebali bi i nakon ovog kola ostati neporaženi. Riječ je o dvije momčadi koje nisu išle na drastično pomlađivanje, odnosno nisu bile na to prisiljene. Prošle godine ponovno su se uključili u natjecanje, sa vrlo dobrim krajnjim učinkom. Starčević je na Lošinj došao upravo iz Šanca kao igrač-trener, konsolidirao je redove Jadranke, koja ima još niz iskusnih znalaca u svojim redovima (Tariba, Jakovljević, Kremenović, Kovačević).

U Kraljevici, koja i treću uzastopnu utakmicu igra pred svojim gledaocima, trener Šućurović radi odličan posao. Tu se Konjević, Grbić, Krstinić i jaki, dugogodišnji afirmirani klubski operativci, što je garancija novog iskoraka u ligi.

U Puli od ove godine djeluju tri kluba, koji su članovi ove lige. I Pula 1981 još nije napuštala grad. U ovom kolu „gostuju“ kod svojih sugrađana iz novog kluba Istrauni i upisuju nove, sigurne bodove.

Stojin ulazak u prvenstvo je vrlo enigmatičan. Poraz u Kraljevici odmjenila je pobjeda u vječnom derbiju sa Pulom 1981. Mladi i nejaki Rovinj ne može biti realan uvid u snagu ove momčadi u tekućem prvenstvu. U istom položaju je i Kastav, koji će protiv Rudara nastojati dohvatiti popularnu  "stotku".

Parovi 3. kola (24, listopad): Jadranka - Ghia Staff, Kraljevica - Zamet, Pula 1981 - Istrauni, Šanac - Crikvenica, Kastav - Rudar, Rovinj – Stoja.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.