Ako epidemiolozi ne izlaze na teren, zašto pravila nisu za svih ista?

Četvrtak, 22. listopada 2020. 18:18 Napisao/la  KS

Nogometaši Halubjna i košarkaši Adria Oil Šrkljeva završili su u samoizolaciji zbog dva, odnosno jednog zaraženog člana, nogometaši Borca nisu. Zašto?

Ako epidemiolozi ne izlaze na teren, zašto pravila nisu za svih ista?

Mjesto radnje je Primorsko-goranska županija, lokacije su Viškovo, Bakar i Mavrinci.

Nogometaši Halubjana imali su dva igrača zaražena koronavirusom (nakon toga još dvojicu) i kompletna momčad morala je u samoizolaciju.

Košarkaši Adria Oil Škrljeva imaju jednog zaraženog u svojim redovima i kompletna je momčad morala u samoizolaciju.

Nogometaši bakarskog Borca imali su jednog zaraženog u svojim redovima i samo dva člana momčadi morala su u samoizolaciju.

Dakle, mjesto radnje je Primorsko-goranska županija, pretpostavka je da epidemiološka služba djeluje na isti način.

Niti u jednom od spomenuta tri slučaja epidemiolozi  nisu izlazili na teren.

Zbog prirode sporta, blizine kontakta, činjenice da dobar dio treninga (dvorana, svlačionica, teretana) sportaši provedu u zatvorenom prostoru jasno je da je mogućnost širenja zaraze velika, kao što je jasno da epidemiolozi u zadnje vrijeme imaju pune ruke posla pa se više ne mogu baviti svakim slučajem posebno, odnosno ne mogu više hvatati ponaosob svaki kontakt zaražene osobe.

Pa ako je tome već tako zašto onda i pravila nisu za svih ista?

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.