OI: Čilić izgubio od Australca Hewitta te propustio priliku za susret s Đokovićem

Utorak, 31. srpnja 2012. 18:59 Napisao/la  SC

Marin Čilić (Hrvatska) - Lleyton Hewitt (Australija) 4:6, 5:7

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić izgubio je od 31-godišnjeg Australca Lleytona Hewitta u drugom kolu olimpijskog turnira u Wimbledonu rezultatom 2:0 u setovima. Čilić je u prvom setu držao priključak za prvim tenisačem svijeta iz 2001. godine do rezultata 3:3 u gemovima kada je iskusni Australac napravio break te mirno priveo set kraju. Drugi set donio je puno više uzbuđenja, hrvatski tenisač znao je da mora napraviti preokret što mu je očigledno stvorilo određenu dozu nervoze i pritiska.

Ovoga puta Čilić je izdržao do rezultata 5:5 u gemovima kada je ponajviše zahvaljujući svojim neforsiranim pogreškama dozvolio Hewittu da napravi novi break za 5:6. U posljednjem gemu u meču odvijala se prava mini drama, hrvatski tenisač poveo je 30:15 u poenima, Hewitt je potom odaslao jednu duboku loptu koju je linijski sudac ocijenio kao aut, no glavni sudac meča poništio je odluku te dosudio poen za Australca. Umjesto 40:15 u korist Marina Čilića tako je bilo 30:30, hrvatski tenisač žestoko je protestirao, no ništa se nije promijenilo. Čilić je potom poveo 40:30, no iskusni Australac najprije je izjednačio, potom poentirao za prednost i na koncu osvojio gem, set i meč.

Na kraju meča Marin Čilić iz protesta nije želio pružiti ruku glavnom sucu već je razočaran otišao u svlačionicu. Njegov suparnik Lleyton Hewitt, trenutno 139. igrač svijeta uz smiješak je otišao u treće kolo turnira gdje ga očekuje veliki Novak Đoković koji je u drugom kolu svladao Amerikanca Roddicka rezultatom 2:0 u setovima (2:6, 1;6).

 

Olimpijske igre, 2. kolo: Marin Čilić (Hrvatska) - Lleyton Hewitt (Australija) 4:6, 5:7

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.