OI: Marin Čilić izborio nastup u drugom kolu pojedinačnog dijela i turnira parova

Ponedjeljak, 30. srpnja 2012. 14:11 Napisao/la  SC

Pojedinačno, 1. kolo: Marin Čilić (Hrvatska) - Jurgen Melzer (Austrija) 7:6, 6:2. Parovi: Čičić/Dodig (Hrvatska) - Cabal/Giraldo (Kolumbija) 6:3, 6:4

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić pobjedom nad Austrijancem Jurgenom Melzerom izborio je drugo kolo olimpijskog turnira što se igra na svima dobro znanom Wimbledonu. Čilić je sjajno otvorio meč, u prvom setu hrvatski tenisač tako je imao vodstvom od 5:3 u gemovima te 30:0, a potom i 40:15 u poenima. Čiliću se tako kao na pladnju nudila prilika da servisom riješi pitanje pobjednika prvog seta, no to se ipak nije dogodilo. Austrijanac, inače 37. igrač svijeta napravio je break, a prvi set otišao je u neizvjesne vode.

Na koncu prvog seta Marin Čilić ipak je uspio doći do pobijede u tiebreaku rezultatom 7:5. Poučen iskustvom iz prvog seta hrvatski tenisač zaigrao je puno ozbiljnije u drugom, a 31-godišnji Austrijanac koji je prošle godine ostvario svoj najbolji plasman karijer na ATP ljestvici (8. mjesto) jednostavno nije mogao pratiti njegov tempo. Čilić je tako uz dva breaka poveo 5:1 te rutinski priveo set, ali i meč kraju.

U drugom kolu turnira hrvatski tenisač snage će odmjeriti s Australcem Hewittom koji je rezultatom 2:1 u setovima svladao Ukrajinca Stakhovskyog.

Nakon pobjede u pojedinačnoj konkurenciji, Čilić je uspješan bio i u parovima, izborivši sa Ivanom Dodigom nastup u drugom kolu olimpijskog turnira. Hrvatska kombinacija bila je bolja od kolumbijske Cabal/Giraldo rezultatom 6:3, 6:4. U 2. kolu hrvatski će dvojac igrati protiv švedskog para Brunstrom/Lindstedt.

 Olimpijske igre, 1. kolo: Marin Čilić (Hrvatska) - Jurgen Melzer (Austrija) 7:6, 6:2. Parovi: Čičić/Dodig (Hrvatska) - Cabal/Giraldo (Kolumbija) 6:3, 6:4

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.