REGIONALNA LIGA

Arena Sport prenosi vaterpolske utakmice

Ponedjeljak, 29. rujna 2014. 15:46 Napisao  Patrik Mršnik

 Vaterpolo je konačno prepoznat kao atraktivan medijski sadržaj

Konačno se pokrenulo. Iako je vaterpolo sport prve olimpijske kategorije, dosad gotovo nikakvog medijskog tretmana nije imao, kako u Hrvatskoj, tako i u Europi. Ocjenjivalo ga se marketinški neatraktivnim, nepodobnim za veće TV-produkcije, za oglašavanje, sponzore i sve one malobrojne zainteresirane strukture u zatvorenom krugu vaterpolskih fanatika.

Triglav Regionalna vaterpolska liga zaživjet će prvim kolom ove subote, a tada će po prvi puta jedna TV-kuća u Hrvatskoj imati ekskluzivan prijenos utakmice u kojoj ne igraju Jug i Mladost uz posredstvo rijetko viđenih kamera HTV-a. Naime, Arena Sport se pobrinula otkupiti TV-prava, ša će tako na malim ekranima korisnika MAXtv uslige biti moguće pratiti Regionalnu ligu i to kroz četrdeset utakmica u tijeku sezone. 

Pioniri produkcije vaterpolskih prijenosa okušavali su se u raznim varijantama prošle sezone, pa se tako prijenose moglo gledati na splitskoj TV-postaji Kanal 5 koja bi u vlastitom aranžmanu prenosila susret s poljudskog bazena, dok su sličnu stvar radili u Jugu odnosno u Crnoj Gori s povremenim prenošenjima putem web-streaming kanala. No, uz prijenose utakmica, Arena Sport raditi će i posebne studijske emisije uz goste, a otvorit će se i prostor sponzorima, pa će konačno profitirati i kubovi.

Po uzoru na domače nogometno prvenstvo, termine nekih utakmica Arena Sport će vjerovatno i korigirati, no neće se dogoditi da se utakmica Primorja igra u ranom posljepodnevnom terminu, kao što je to bio slučaj u nekoliko navrata. U bitnome, vaterpolo je konačno prepoznat kao atraktivan medijski sadržaj, pa se Hrvatska i regija približavaju zapadnim zemljama. Italija preko Rai Sporta, Španjolska na Teledeporteu, a sada i Hrvatska na Areni Sport prenose najbolje od svjetskog vaterpola.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.