Hrvatski vaterpolisti pobijedili SAD u pripremnoj utakmici u bazenu Svetice

Srijeda, 20. prosinca 2023. 00:25 Napisao/la  HVS
Hrvatski vaterpolisti pobijedili  SAD u pripremnoj utakmici u bazenu Svetice
Foto: HVS

Hrvatska reprezentacija je u utorak kasno navečer, u prijateljskom ogledu protiv momčadi SAD, odigranom u bazenu Svetice proslavila pobjedu (15:12) u prvoj pripremnoj utakmici ovog ubrzanog ciklusa treninga uoči Europskog prvenstva 2024. u Dubrovniku i Zagrebu.

Naš stručni stožer je za ovu priliku ostavio na tribini – Anića, Vrlića, Duževića, Bukića, Žuvelu i Kržića, no nisu ni Amerikanci igrali u najjačoj postavi.

Izostajao im je prije svega centar Ben Hallock.

Gostujući sastav je tek jednom bio u kratkotrajnom vodstvu (1:2, sredinom prve četvrtine). Sve preostalo vrijeme je hrvatska reprezentacija imala prednost od gola do dva razlike u prve dvije četvrtine, da bi početkom treće dionice prednost narasla i na četiri pogotka (11:7). Amerikanci su se uspjeli jednom približiti (11:10 početkom zadnje četvrtine), ali su se naši igrači vrlo brzo rezultatski ponovo odvojili (13:10, 14:11 i zaključnih 15:12).

Najbolji strijelac utakmice bio je Jerko Marinić Kragić koji je postigao čak 5 pogodaka, a odmah do njega Loren Fatović s 4 gola.

Sljedeću pripremnu utakmicu, Hrvatska i SAD će igrati u četvrtak, 21. prosinca s početkom u 19.30 sati, ali na bazenu uz Savu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.