Regionalna liga: Vaterpolisti Juga uvjerljivi protiv Radničkog u drugom polufinalu

Četvrtak, 02. travnja 2015. 21:59 Napisao  Patrik Mršnik

Susret polufinala: Jug CO - Radnički 10:4 (3:0, 2:1, 4:3, 1:0). Jug je uvjerljivom predstavom osigurao nastup u finalu koje se u petak na Kantridi igra od 20.30 sati

Triglav Regionalna vaterpolska liga - poluzavršnica

JUG CO - RADNIČKI 10:4 (3:0, 2:1, 4:3, 1:0)

Bazen Kantrida. Gledatelja 400.

Suci: Dragan Štampalija (Šibenik) i Ivan Raković (Beograd). Delegat: Albert Brala (Rijeka). Supervizor: Marijo Brguljan (Kotor)

JUG CO: Bijač, Macan, Bošković 2 (1), Janović 1, Younger 1, Fatović 2, Marković 1, Bušlje, Visković 1, Dobud, Bicari 1, Obradović, Popadić-Batina, Ivanković 1

RADNIČKI: Radić, Toholj, Popović, Marković, Miličić, Vrlić 1, Čirić, Basara, Vuksanović, Dedović 2, Ćuk 1, Petković, Živojinović, Bogdanović

Igrač više: Jug CO 4 (2) Radnički 10 (3)

Peterci: Jug CO 1 (1) Radnički 0 (0)

Isključenje s pravom zamjene: Obradović (16)

Vaterpolisti Juga drugi su finalisti Regionalne lige nakon pobjede nad kragujevačkim Radničkim od 10:4 u durgom polufinalnom susretu završnog turnira u Rijeci.

Jug je poveo pogotkom Janovića koji je ostao sam na lijevoj strani nakon dvije i pol minute igre. Prethodno je Bijać upisao prvu obranu, nakon čega je zaustavio i udarac Dedovića. Tom je obranom ostvarena prva prilika za odvajanje no Boškovićev udarac izvana odsjeda na gredi. Jug je od početka krenuo čvrsto u obrani, kapitalizirao je dubrovački sastav i prvo kragujevačko isključenje na utakmici, ono Vuksanovića što je u vodstvo od 2:0 s početkom četvrte minute transformirao Pavo Marković. Dubrovački kapetan i vratar upisao je tri obrane u jednakom broju uvodnih minuta, bio je to jedan od glavnih razloga zašto Radnički dugo nije došao do svog prvog pogotka. Napadački vrlo otvorenim vaterpolom s puno udaraca Jug je stvarao prigode u prvoj četvrtini, u prvih pet minuta dvije su lopte tek završile u bloku bez učinka bivšeg vratara Primorja Zdravka Radića. Prvu je obranu Radić upisao u šestoj minuti kada je skinuo zicer Dobudu na igraču više.

Tada je Dobud i sam skrivio isključenje kojeg srpski sastav nije uspio kapitalizirati i u značajnijoj mjeri ugroziti Bijaćeva vrata. Dubrovački je vratar bez problema sačuvao svoja vrata u prvoj četvrtini, Jug je stekao kritičnu prednost već početkom osme minute kada mladi Fatović skida paučinu izvana za 3:0. Jugov trener Kobeščak u ranoj je fazi utakmice u igru gurnuo Fatovića, bila je stoga izvjesna želja da se odmaraju ključni pojedinci za finale koje je donijela prva ovosezonska pobjeda Juga nad Radničkim, nakon jednog remija i jednog poraza.

Radnički do pogotka nije došao niti nakon akcije za Ćuka nakon isključenja Viskovića u devetoj minuti, i to je uspio obraniti Bijać. Pokušaj Vuksanovića u sljedećoj akciji ostao je izblokiran, nakon čega je Miličić skrivio peterac kojeg je realizirao Bošković za 4:0. Iako, barem nominalno, razlika u kvaliteti između Juga i Radničkog nije tolika, dubrovačka je momčad karakternom i požrtvovnom igrom, prvenstveno u fazi obrane stekla vrlo veliku prednost koju do kraja nisu ispuštali. Teško je to bilo i očekivati nakon što u prvom poluvremenu igrači Uroša Stevanovića nisu zabili niti pogotka do njegove posljednje minute kada je Marko Ćuk zabio za 5:1.

Jug je vratio na 6:1 zgoditkom Youngera, ubrzo je i Bošković zabio izvana za sedmi pogodak Dubrovčana čime je Radnički u vrlo kratkom intervalu treće četvrtine bio dotučen. Vratio ih je tek pogodak Dedovića na isključenju Boškovića, bilo je to samo u svrhu kozmetičkog popravljanja slike na semaforu. Vrlić je na isključenju Bicarija pogodio gredu nakon čega Ivanković postiže pogodak za šest golova viška (8:2). Do kraja treće četvrtine Radnički smanjuje golovima Dedovića i Vrlića na 9:4.

Četvrta četvrtina dala je samo jedan pogodak, još se jednom za konačan rezultat u strijelce upisao Loren Fatović. Jug je uvjerljivom predstavom osigurao nastup u finalu koje se u petak na Kantridi igra od 20.30 sati.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.