FINAL SIX BARCELONA Ivan Asić: Ne mislimo stati na ovome, želimo osvojiti Ligu prvaka!

Petak, 29. svibnja 2015. 19:57 Napisao/la  Patrik Mršnik izvještava iz Barcelone

Sada je sve na toj jednoj utakmici, sigurno je da ćemo ostaviti srce u bazenu pa tko bude bolji nek pobijedi. riječi su Anđela Šetke.

Primorjaši su preko Juga stigli do finala završnog turnira Lige prvaka u Barceloni. Vrelo proljetno posljepodne na Picornellu donijlo je novu sunčanu zraku riječkoj momčadi koja se ponovno našla u finalu nakon tri godine i poraza od Pro Recca u Oradei. Trebalo je za takav podvig svladati Juga, psihički jakog, puno jačeg nego što je to bio u prvom dijelu sezone. Bitka je dobivena, Riječani se ponovno mogu nadati zlatu kao i tada u Rumunjskoj. Kakav bi to konac sezone bio, s četvrtim trofejem u rukama...

- Znali smo da će to biti teškla utakmica. Nismo igrali najbolje što znamo ali je naravno najvažnije da smo ušli u to veliko finale i da ćemo se u subotu boriti za europsko zlato i za novi trofej. Još jedamput smo pobijedili velikog rivala Juga i time samo još jednom potvrdili da sxmo bolji od njih ove sezone. Već sada mogu reći da je iza nas jedna izvrsna sezona ali mi ne mislimo stati na ovome. Želimo osvojiti Ligu prvaka! Tko god da dođe u finalu bit će jednako teško kao i ovo što smo odigrali protiv Juga ali ja mislim da možemo osvojiti ovu titulu. Ekipa je pokazala veliku dozu karaktera i momčadskog duha koji je krasi kroz cijelu sezonu, rekao je trener Primorjaša Ivan Asić nakon utakmice.

Nije mu silazio osmjeh s lica, kao ni igračima kojima su čestitari još dugo nakon izlaska iz bazena aplaudirali na ostvarenom uspjehu. Pobjeda je stigla, čeka Asićeve momke nova velika utakmica već u subotu od 19.30 sati.

- Svi smo težili tom finalu i konačno smo ga dočekali. Mislim da smo potpuno zasluženo pobijedili ovu utakmicu. Imali smo loše otvaranje, ulazak u utakmicu nije bio onoliko dobar koliko smo to mi priželjkivali, ali kada smo ušli u naš ritam nisu nas mogli pratiti. Sada je sve na toj jednoj utakmici, sigurno je da ćemo ostaviti srce u bazenu pa tko bude bolji nek pobijedi. riječi su Anđela Šetke.

Riječka 'jedanaestica' pogotkom je otvorila niz od desetk pogodaka Primorja protiv Juga. Svi su zajedno odigrali dobru utakmicu, uz najefikasnije Sukna i Muslima ponovno valja podvući učinak Frana Vićana koji je obranio pet lopti, ali sve onda kada je njegova obrana bila ključna. Jednako ključan bio je i pogodak Cosmina Radua za 9:7 u 25. minuti kada su Riječani stekli neuhvatljivu prednost. Kao i u prethodnim duelima s Jugom Rumunjski je centar više vremena proveo pod vodom nego iznad nje.

- Bilo je teško, Jugovi igrači ponovno su igrali strašno agresivno, no za nas je najvažnije da smo sada u finalu. Bilo je teško, jednako će teško biti i u subotu protiv bilo kojeg suparnika. Moramo se pripremiti za finale i ponovno odigrati na našem maksimumu, rekao je Radu.

Sve je na realnu razinu na koncu sveo Jugov trener Vjeko Kobeščak. Ponovno je morao stisnuti ruku Ivanu Asiću, sedmi puta ove sezone Jug je izgubio od Primorja, trebalo bi dobro provući vaterpolske almanahe da bi se pogledalo je li se to dogodilo ijedne sezone...

- Bili smo dobri u prvom poluvremenu, onda smo u trećoj pali. Napravili smo par nediscipliniranih poteza i tu se Primorje najprije vratilo u utakmicu. Namučili smo se u posljednjem periodu oko hvatanja rezultata, nismo to uspjeli napraviti. Još jednom je Primorje pobijedilo, nama preostaje prezentirati dobru igru u susretu za broncu, rekao je Kobeščak.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.