PRIMORJE - JUG (20.30) Sudar vaterpolskih divova u finalu Regionalne lige

Petak, 03. travnja 2015. 13:00 Napisao  Patrik Mršnik

Jug ima jaku cijelu ekipu, oni su svi na  vrlo visokoj razini, kaže Cosmin Radu. Naravno da je Primorje u jednu ruku favorit zbog domaćeg terena, ali vidjet ćemo koliko su se potrošili, kaže Paulo Obradović

Vaterpolska arena je spremna dočekati dvadeset i osam gladijatora u borbi za drugi trofej ove sezone. O najboljem u Triglav Regionalnoj ligi večeras će od 20.30 sati odlučivati Primorje i Jug koji će se sastati peti puta ove sezone. Nakon dvije pobjede Primorja, prvo u Dubrovniku u Regionalnoj ligi (12:8), pa zatim u Rijeci u Ligi prvaka (10:5) uslijedilo je Jugovo slavlje u Dubrovniku (9:6) u Ligi prvaka, a potom i remi u Regionalnoj ligi u Rijeci (9:9). Večeras remi nije opcija, igra se dok se ne odluči pobjednik.

- Mislim da nas u finalu čeka jedna velika borba. Utakmica će u svakom slučaju biti vrlo zanimljiva, ali se nadam našoj pobjedi i podizaju novog trofeja. Rezultat našeg polufinala ne odaje pravu istinu o toj utakmici, ali za nas je najvažnije bilo da prođemo to polufinale bez obzira s koliko razlike u našu korist.  Jug ima jaku cijelu ekipu, nema tu pojedinaca koji se izdvaja, oni su svi na jednoj vrlo visokoj razini, kaže Cosmin Radu, centar Primorja i jedna od njegovih najvažnijih karika u novom finalu protiv Juga.

Primorjašima se već gotov susret protiv Mladosti u kojem je bilo 10:4 nakon osamnaest minuta u potpunosti bio zakomplicirao pa je na koncu završilo 11:10. Jug je pak u drugom polufinalu suvereno, s 10:4 prošao Radnički iz Kragujevca. Sve upućuje na novu borbu dva ponajbolja europska kluba do samog kraja.

- Ovo je realno stanje, objektivno teško je bilo očekivati da će Mladost ili Radnički iznenaditi favorizirane momčadi. Mi smo u zadnjih mjesec i pol dana podigli svoju igru što se može vidjeti prema našim rezultatima. Što se današnje utakmice tiče, ona će u prvenstvenom smislu biti ista kao i sve do sada. To znači igru do posljednje sekunde i lavovsku borbu u bazenu. Tko bude strpljiviji i motiviraniji, tko bude više želio tu pobjedu on će je na kraju i ostvariti. Naravno da je Primorje u jednu ruku favorit zbog domaćeg terena, ali vidjet ćemo koliko su se i oni potrošili od na kraju dosta teške utakmice za njih protiv Mladosti. Čeka nas praznik vaterpola, velika borba za uživanje gledatelja koji zbog takvih utakmica i dolaze na bazen, kaže Paulo Obradović, vanjski igrač Juga.

Osvoji li momčad Primorja novi trofej, bit će to deseti u klupskoj povijesti, sedmi u četvrtoj uzastopnoj sezoni. Jug za trofej ne zna od naslova državnog prvaka prije dvije sezone, obje su strane za večerašnju utakmicu vrlo motivirane.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.