PRIMORJE - JUG (16.15) Miho Bošković: Volim igrati ovakve utakmice, zbog njih se trenira!

Subota, 05. prosinca 2015. 21:19 Napisao/la  Patrik Mršnik izvještava iz Zadra

Jug nije osvojio ništa već 931 dan. Slovima izraženo - devet stotina trideset i jedan dan. Primorje je u tom razdoblju uzelo osam trofeja

Namjerit će se u nedjelju posljepodne junak na junaka. Primorje EB po peti ili Jug CO po jedanaesti put podignut će pehar namijenjen pobjedniku hrvatskog vaterpolskog Kupa. Stvari će se odviti na neutralnom terenu, negdje otprilike na pola puta između Rijeke i Dubrovnika. Zadarska publika na Višnjiku, kao i ona ispred malih ekrana TV-prijemnika moći že uživati u vrhunskom vaterpolu kojeg će prezentirati dvije ponajbolje svjetske ekipe ovoga trenutka.

Ne slušam instinkte
Vaterpoliste se ne može poistovjetiti s tenisačima. Praznovjerje nakon polufinala protiv Mornara odnosno u noći prije finala s Jugom neće pomoći. Treba se regenerirati i sljedećeg dana pružiti najbolje.
- Ne razmišljam uopće o konačnom ishodu finala. Općenito, nemam nikakvih osjećaja glede rezultata, smatram da su to stvari koje me mogu samo odvratiti od fokusa na utakmicu. Dat ću sve od sebe za pobjedu Primorja, kao i svih ostalih trinaest igrača, rekao je Bošković.

Činjenica je da je Primorje u prethodne tri sezone osvojio ukupno osam trofeja. Po tri puta na Kantridu su stizali pehari za kup odnosno Jadransku/Regionalnu ligu, a osvojena su i dva prvenstva Hrvatske. U tom razdoblju dubrovački sastav nije osvojio baš ništa, a da stvari budu još bolje, prije dvije sezone Gruž nije ni osjetio što znači igrati finale državnog prvenstva, kao što niti prošle sezone u prosincu Jugaši nisu igrali u finalu Kupa. Oba puta na kraj je stala zagrebačka Mladost koja se za ovu sezonu spominje samo kao predmet povijesti.

Jug nije osvojio ništa već 931 dan. Slovima izraženo - devet stotina trideset i jedan dan. Od 19. svibnja 2013. godine kada su u Gružu u četvrtoj utakmici finala PH u sezoni 12/13 Jugaši pobijedili Primorje puno se toga promijenilo u odnosima snaga u hrvatskom i europskom vaterpolu. Iz Dubrovnika se nadaju novom zaokretu, ovoga puta u korist Juga koji se ljetos u dostatnoj mjeri pojačao i dodatno ekipirao kako bi ove sezone bio spremna za najveće domete.

Primorjašima su trofeji već postali navika, snage Ivana Asića danas idu po deveti u četvrtoj uzastopnoj sezoni. Ove su natjecateljske jeseni Riječani već osjetili što znači biti poražen u Dubrovniku. Iza njih je i jedan europski posrtaj od Olympiakosa, ali i niz pobjeda koje mu jamče sigurno drugo mjesto u Regionalnoj ligi te ga stavljaju u prvi plan glede prolaska skupine u Ligi prvaka. Kompletni su Riječani, vratio se Cosmin Radu, ali jedan od najmotiviranijih za osvajanje njegovog prvog trofeja pod riječkom kapicom bit će Miho Bošković. Institucija dubrovačkog vaterpola ovoga je ljeta nakon isteka ugovora u Jugu prešla u redove prvog rivala.

- Dvije najjače momčadi su u finalu domaćeg Kupa. Vjerujem da, ako budemo igrali kao što smo odigrali jučer protiv Mornara, imamo dobre izglede za pobjedu. Ali, moramo igrati složno, jedan za drugoga i u obrani i u napadu, veli Bošković u uvodu najavnog razgovora za veliko finale.

Iz Rijeke u kasno nedjeljno jutro kreće i autobus s navijačima. Bit će ij zasigurno i s dubrovačke strane, trebala bi to biti prava fešta na Višnjiku. Riječani su prije dvije sezone upravo ondje tada drugi vezani naslov u Jadranskoj ligi također protiv Juga kada je pedesetak navijača pružalo glasnu podršku iza gola.

- Dolazak navijača u Zadar pozitivna je stvar, to nama jako puno znači. Velim, igraju dva podjednako jaka i kvalitetna protivnika. Bit će to unutar jednog, najviše dva pogotka razlike za pobjednika. Očekujem jako tešku utakmicu, ali joj se i veselim kao i ostatak kolektiva u Primorju. Volimo igrati baš takve susrete, za njih se trenira i priprema. Mi imamo sve preduvjete da odigramo jednu dobru utakmicu i da odgovorimo našim suparnicima na pravi način, kaže Bošković.

Nedjeljno predvečerje dat će odgovor na pitanje nastavlja li se riječka vaterpolska bajka pričati i u četvrtoj sezoni uzastopce. U prethodne tri sezone berba trofeja započinjala bi kupom u Zagrebu, sada se poprište prve žetve preselilo nešto bliže jugu u geografskom smislu

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.