Pogledajte tučnjavu hrvatskih i grčkih vaterpolista u finalu turnira U-19 reprezentacija

Ponedjeljak, 04. srpnja 2016. 14:59 Napisao/la  SC

Naočigled delegata, sudaca i gledatelja, redom proslavljenih bivših igrača, a danas trenera, grčki igrači predvođeni glavnim trenerom izazvali su prekid, stoji u priopćenju HVS-a

U-19 vaterpolski reprezentativci Hrvatske i Grčke postali su glavna vijest. Ne zbog vaterpolskog umijeća nego zbog tučnjave u finalu turnira igranog u Beogradu.

Hrvatska je pobijedila utakmicu koja je u posljednjoj četvrtini prekinuta kod rezultata 11:9 zbog tučnjave četiri i pol minute prije isteka vremena. Hrvatski igrači nakon pobjede nisu izašli na postolje po svoju medalju.

Grci tvrde da su suci dopuštali pregrubu igru Hrvatske te su zato njihovi igrači izgubili kontrolu i ušli u otvoreni sukob.

Hrvatski vaterpolo savez oglasio se sljedećim priopćenjem:

Dobre igre tijekom cijelog turnira pokvarili su događaji u finalnoj utakmici naše selekcije protiv reprezentacije Grčke. Naime, kod vodstva naše momčadi 11 - 9 u zadnjoj četvrtini, došlo je do opće tučnjave inicirane od strane grčkih igrača, nakon koje je utakmica prekinuta.

Naočigled delegata, sudaca i gledatelja, redom proslavljenih bivših igrača, a danas trenera, grčki igrači predvođeni glavnim trenerom izazvali su prekid jer očito nisu mogli podnijeti poraz.

Nakon svega toga njihov trener, inače proslavljeni bivši grčki reprezentativac, na njihovim portalima daje izjavu kako su hrvatski igrači svjesno izazvali prekid. Na žalost tu potpuno netočnu izjavu prenijeli su i neki naši portali.

Sreća u nesreći je u tome da smo snimajući utakmicu za naše potrebe zabilježili i trenutak brutalnog napada trojice grčkih igrača na jednog našeg.

U tom trenutku, a tome je svjedočio i sudac utakmice, taj isti grčki trener naređuje svojoj klupi da uđu u teren, premda nitko od njegovih igrača u bazenu nije bio ugrožen.

Našim igračima nije preostalo ništa drugo nego da krenu u obranu svoga suigrača koji je u tom trenutku bio napadnut od strane gotovo cijele grčke momčadi.

Došlo je do tučnjave na sredini bazena ispred zapisničkog stola, no i kad se sve smirilo igrač grčke selekcije broj 12 brutalno je nokautirao našeg vratara, koji se cijelo vrijeme trudio smiriti tenzije i spriječiti sukob.

Sama činjenica da su suci prekinuli utakmicu i dosudili pobjedu našoj reprezentaciji govori dovoljno sama za sebe u smislu određivanja krivaca za navedeni incident, stoji u priopćenju.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.